Een huis of kamer verhuren met Airbnb

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
21 januari 2021

Dit zijn de voorwaarden

Sinds de website Airbnb in 2008 werd gelanceerd, is het aanbod kamers en vakantiewoningen verbazend snel gegroeid. Met Airbnb kun je nu in zowat elke stad ter wereld voor een of enkele nachten een bed of een kamer huren, of zelfs een volledig huis. Ontdek hier hoe je zelf via Airbnb een kamer of woning verhuurt aan toeristen.

Sleutel op een halfopen deur die naar een airbnb-kamer leidt

Hoe werkt Airbnb?

Airbnb is een wereldwijde online marktplaats voor kamerverhuur en vakantiehuisjes. Airbnb zelf verbindt verhuurders (gastheren en -vrouwen) met huurders (gasten), die zich allebei moeten registreren op de website. Als reiziger zoek je eenvoudigweg naar accommodatie op bestemming, prijs en gewenste voorzieningen. Zo kun je specifiek op zoek gaan naar een volledig appartement m√©t wifi in het centrum van Gent, of juist naar een spotgoedkope gedeelde kamer in Tokio waar je ook met je huisdier terecht kunt.

Na afloop kan de huurder het pand en de verhuurder beoordelen, zodat ge√Įnteresseerden zich een correct beeld kunnen vormen van de voor- √©n nadelen van elke listing op de website. Maar ook de huurder krijgt een beoordeling. Zo kan de verhuurder laten weten aan anderen dat persoon X een heel vriendelijke en nette gast was, of net niet.

Bijverdienen door een kamer te verhuren

Het platform is de laatste jaren een populaire manier geworden voor huiseigenaars om een centje bij te verdienen. Vooral wie twee woningen heeft, of een deel van zijn woning zelf niet gebruikt, kan makkelijk gebruikmaken van Airbnb. Dit zijn de stappen die je moet doorlopen:

  • Je meldt je aan met een e-mailadres of via Facebook of Google. Vul je profiel aan met relevante informatie.
  • Je geeft in wat je juist wil verhuren: een gedeelde kamer, een priv√©kamer of een volledige woning, en welk type woning dan wel? Hoeveel mensen mogen er verblijven? Waar ligt de woning?
  • Vervolgens voorzie je foto‚Äôs, een beschrijving en een opsomming van de voorzieningen. Is er internet of tv? Is er een keuken en een badkamer met douche?
  • Je kunt enkele voorwaarden toevoegen, zoals ‚Äėgeen huisdieren toegelaten‚Äô.
  • Ten slotte bepaal je een huurprijs. Hou er rekening mee dat Airbnb een kleine servicekost afhoudt: 3 procent van de totale boekingskost. Ook de gast betaalt een servicekost, die varieert van boeking tot boeking.

Ontdek hier nog meer tips van Airbnb om verantwoord te verhuren.

Dit artikel delen

Suggesties voor u