Een kamer verhuren in je eigen woning

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
21 januari 2021

Verhuur de kamer van je kinderen als ze het huis uit zijn

Een relatief nieuwe trend in BelgiĂ« is het verhuren van leegstaande kamers. Elk kind verlaat op Ă©Ă©n of ander moment het ouderlijk nest, dat is normaal, maar het gevolg hiervan is dat er slaapkamers leeg komen te staan. Dit hoeft zeker geen negatief, zwart gat te zijn. Je kan perfect de leegstaande kamer(s) verhuren. 

interieur van een kamer

De kinderen zijn het huis uit en de slaapkamers staan stof te vangen. Dit wil niet zeggen dat je het grote huis moet verkopen, integendeel. Als je het handig speelt kan je er zelfs geld mee verdienen. Verhuur de leegstaande kamers en breng zo extra geld in het laatje. Vind je het idee nog een beetje onwennig? In Duitsland bestaat dit al jaren en is het een groot succes!

Voordelen kamer verhuren

Leegstaande slaapkamers kan je dus perfect verhuren. Door ongebruikte kamers te verhuren worden ze niet enkel zinvol benut, het huur geld zorgt bovendien maandelijks voor een aanvullend inkomen. Naast dit niet te verwaarlozen voordeel biedt het ook voordelen voor de huurders. De woningprijzen worden altijd maar duurder, wat het voor huurders steeds moeilijker maakt voor een redelijke prijs een woonplaats te vinden. Door je leegstaande kamers te verhuren, krijgen huurders de kans om aan een lagere prijs te huren.

Kamer verhuren praktisch

Ben je al warm voor het idee om een leegstaande kamer te verhuren? Denk wel even goed na voordat je effectief tot verhuren over gaat. Denk goed na welke delen van je huis je wil delen met de huurder en welke delen absoluut privĂ© moeten blijven. Zeker even belangrijk is dat er een badkamer is waar de huurder gebruik van kan maken en dat de verhuurde kamer voldoet aan de comfort- en veiligheidsnormen.

Fiscaal voordeel van een kamer te verhuren in je eigen huis

Een ruimte in je eigen woning verhuren heeft natuurlijk ook een fiscaal kantje. Ben je van plan om een kamer te verhuren? Neem dan toch even contact op met de belastingdienst om je plannen te toetsen aan de fiscale regels en zo latere problemen te vermijden! 

Dit artikel delen

Suggesties voor u