Een vakantiehuis huren in Portugal

Geschreven door Logic-Immo.be
20 januari 2021

Profiteer van de dalende huurprijzen en kies voor een vakantie in Portugal

Droom je ervan om Portugal te ontdekken? Je bent vast en zeker niet de enige. Portugal trekt elk jaar een massa toeristen aan die er de rijkdom aan wijnen en prachtige architectuur komen ontdekken. Bovendien kan je er enkele mooie historische trekpleisters bezoeken die doen denken aan de tijd dat Portugal nog ‘Portus Cale’ heette.

vakantie huis

En dan zwijgen we nog over de pittoreske dorpjes met witte huisjes waar iedereen zich meteen in vakantiestemming voelt. Een vakantiehuis huren in Portugal is dan ook een echte aanrader, zeker tijdens de zomer. Bovendien kreunt Portugal onder de crisis, waardoor de huurprijzen sterk gedaald zijn en je er dus goede zaken kan doen.

Een vakantiehuis huren in Portugal: profiteer van de dalende huurprijzen

De crisis houdt lelijk huis in Spanje en Portugal, en dat is te merken aan de vastgoedprijzen die vooral aan de Spaanse en Portugese kust pijlsnel dalen. In tegenstelling tot Spanje, vreest Portugal echter niet voor een vastgoed luchtbel, gezien 78% van de Portugezen vastgoedeigenaar zijn. De groep Portugezen die nog een huis huren, ondervinden wel steeds vaker moeilijkheden om nog een lening te krijgen van de banken. Sommigen onder hen beslissen dan ook om een woning voor weinig geld te kopen en daarna te verhuren. Het resultaat: vraag en aanbod om immo in Portugal te kopen evolueren gelijkmatig, terwijl de prijzen om een vakantiehuis te huren in Portugal dalen.

Huurprijzen variëren per regio

Hoeveel je betaalt om een vakantiehuis te huren in Portugal varieert enorm van regio tot regio. Hoewel de huurprijzen in Portugal over het algemeen een dalende trend kennen, zijn de huurprijzen in sommige regio’s opvallend lager dan in andere Portugese gebieden. De huurprijzen in Lissabon en Porto zijn bijvoorbeeld vrij laag, maar in de Algarve streek, die sterk getroffen werd door de crisis, daalden de  huurprijzen nog eens zo sterk. Ideaal dus als je zin hebt om in je vakantie te huren in Portugal!

Dit artikel delen

Suggesties voor u