Een vakantiehuis in België kopen

Geschreven door Logic-Immo.be
2 maart 2021

Waar moet je op letten bij een vakantiehuis?

Je bent verliefd geworden op onze heuvelachtige Ardennen, op onze schitterende Belgische Kust of op onze zonnige Kempen? Dan is het de moeite waard om te investeren in een vakantiehuis in België. Op het eerste zicht is het misschien een beetje een gek idee, maar je bent zeker niet de enige: ongeveer twee derde van de vakantiehuizen van de Belgen liggen in België zelf. De Ardennen en de kust zijn logischerwijs de meest populaire bestemmingen. 

vakantiehuis

Een vakantiehuis kopen: waarop letten?

Een vakantiehuis kopen, of dat nu in België of in het buitenland gelegen is, gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van je droomvakantiehuis:

  • Beslis niet te snel. Bekijk goed in welke streek de woning gelegen is. Hoe toegankelijk is de streek? Wat heeft ze allemaal te bieden? Vinden er veel evenementen plaats?
  • Welke kosten komen er bij de aankoop kijken? Moet de woning verbouwd worden? Koop je een bestaande woning, dan moet je veelal registratiekosten betalen.
  • Niet alleen de aankoop kost geld, je betaalt op vakantiehuizen vaak ook een gemeentebelasting. Zeker in toeristische gebieden, zoals de kust of de Ardennen, kan die belasting al gauw hoog oplopen.

Een vakantiehuis aan de kust of aan de Ardennen

De kust en de Ardennen zijn veruit de meest populaire vakantiebestemmingen bij de Belgen:

  • Een vakantiehuis in de Ardennen biedt heel wat troeven voor wie houdt van avontuur, van wintersport en van de natuur. In de zomer kan je er prachtig gaan wandelen, maar je kan er ook gaan mountainbiken of gaan kajakken. In de winter kan je er dan weer skiën of snowboarden.
  • Een vakantiehuis aan de kust biedt heel wat troeven voor wie houdt van de zee en van gezellig tafelen. In de zomer hangt er een gezellige drukte, in de winter geniet je er van een frisse strandwandeling.
Dit artikel delen

Suggesties voor u