Een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 februari 2021

Hoe, wat en waar?

In de Provence kennen ze ons al tientallen jaren: de bourgondische Belgen met een voorliefde voor de charmes van ‘le Midi’. Misschien heb jij ook een passie voor het zuiden van Frankrijk? Voor de stille dennenwouden van de Landes, de zonnige bergflanken van de Languedoc, de authentieke olijfoliedorpjes van de Alpilles of de exclusieve stranden van Saint-Tropez? Hoog tijd om te investeren in een vakantiehuisje in Zuid-Frankrijk!

vakantiehuis zuid frankrijk

Vakantiehuis zoeken in Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk heeft heel wat te bieden voor wie van het goeie leven houdt. Misschien denk jij bij de woorden ‘vakantiehuis in Zuid-Frankrijk’ automatisch aan een huisje in de Provence, compleet met olijfbomen en lavendelvelden op de achtergrond? Begrijpelijk, want dat is natuurlijk een fantastisch vooruitzicht! Toch is er nog heel wat meer te vinden in Frankrijk. De streek van de Pyreneeën ziet er bijvoorbeeld heel anders uit en is authentieker en rustiger. Ook in Rhône-Alpes vind je charmante vakantiewoningen en villa’s voor een zachte prijs. Dat terwijl de Côte d’Azur uiteraard erg druk en toeristisch is in het hoogseizoen.

Laat je in je zoektocht naar een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk leiden door de volgende vragen:

  • Welk klimaat verkies je?
  • Wil je een huisje op het platteland, in de buurt van een stad, dicht bij het strand, …?
  • Hoe groot moet je vakantiehuis zijn?
  • Wil je een tuin, al dan niet met een eigen zwembad?
  • Wil je graag gebruikmaken van gedeelde faciliteiten?
  • Wat is je budget?
  • Hoe vaak wil je er zelf verblijven?
  • Kopen of huren?

Vakantiewoning huren

Op Logic-Immo vind je honderden chalets, bungalows en villa’s in de meest aantrekkelijke streken van Zuid-Frankrijk. Een vakantiehuis zoeken is erg makkelijk. Kies je bestemming (eventueel via de kaart) en het soort woning dat je wenst. Wanneer je de datum van de ideale vakantieperiode ingeeft, krijg je meteen alle vakantiewoningen te zien die je in deze periode kunt huren.

Is Zuid-Frankrijk toch wat te ver voor jou? Je vindt ook tal van leuke vakantiehuisjes in de Ardennen!

Dit artikel delen

Suggesties voor u