Uniek: gezin verhuurt eigen villa voor evenementen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
16 februari 2021

… en woont ondertussen op de bovenverdieping

Via Airbnb een kamer in je huis aanbieden aan toeristen, daar kijkt niemand nog van op. Maar per uur je woonkamer verhuren voor verjaardagsfeestjes, babyborrels of andere evenementen, dat klinkt toch een stuk vreemder. Nochtans is dat exact wat het gezin van Saskia Nierman uit Keerbergen doet met hun villa.

gezin in een villa

Alternatief voor de feestzaal

Onder de noemer Rentehaus verhuurt Saskia haar gezinswoning, een ruime villa in een rustige buurt met veel groen, per uur of per dag aan wie dat wil. Met haar initiatief wil ze een alternatief bieden voor de traditionele feestzaal, sportkantine of cafĂ©. Ook wie het niet ziet zitten om een Tupperware-avond of kinderfeestje in zijn eigen woonkamer te houden, kan bij haar terecht.

“Met Rentehaus wil ik onze gezinswoning ter beschikking stellen van al wie op zoek is naar een ruime en aangename locatie, maar met toch een huiselijke sfeer en een extra tikkeltje comfort”, zo licht ze toe aan Het Laatste Nieuws. Haar idee is ontstaan uit de groeiende vraag van onder meer de tv-, film- en reclamewereld naar leuke locaties. Zo werd in de villa onlangs nog een spotje voor MNM opgenomen.

75 euro per uur

Wie de woning van Saskia en haar gezin wil afhuren, betaalt daarvoor 75 euro per uur, met een minimum van twee uur. Een volledige dag kost 595 euro. Voor kleine groepen gelden er goedkopere tarieven.

In die prijs is het gebruik van bijna het volledige huis Ă©n de tuin inbegrepen. Ook alle faciliteiten zoals het kookfornuis, de wasmachine of het zwembad staan ter beschikking van de Rentehaus-klanten. Enkel de bovenverdieping wordt in principe niet verhuurd … daar trekt het gezin zich immers terug wanneer de benedenverdieping verhuurd wordt.

Dit artikel delen

Suggesties voor u