Vakantiehuis huren in Toscane: ideaal voor een topvakantie in Italië

Geschreven door Logic-Immo.be
2 maart 2021

Genieten van cultuur, gastronomie en heerlijk weer

In de lijst van populaire vakantiebestemmingen staat Italië voor Belgen op plaats 5. Maar wanneer je er geweest bent en het land hebt ontdekt, is de kans groot dat Italië van 5 naar 1 opschuift. Er valt dan ook heel wat te ontdekken in Italië en iedere regio heeft haar troeven. Toscane blijft een van de populairste Italiaanse vakantiebestemmingen en vakantiehuizen in Toscane scoren erg hoog. 

vakantiehuis

Vakantiehuizen in Toscane heel populair

Toscane verenigt het beste van wat je in Italië als toerist kan vinden: cultuur, gastronomie, prachtige landschappen, de zee en heerlijk weer niet te vergeten. De regio is beroemd om de Chianti-wijn en staat bekend om zijn glooiende landschappen. Heel wat mensen vinden tijdens de zomer hun weg richting deze Italiaanse streek en het huren van een vakantiehuis in Toscane dan ook erg in trek.

Vakantiehuis huren in Toscane: genieten van cultuur en architectuur

De troeven van Toscane allemaal op een rijtje zetten, is schier onmogelijk. Laten we beginnen met de cultuurhistorische rijkdom. Je kiest best een van de vakantiehuizen die centraal gelegen zijn en van waaruit je de regio kan ontdekken. Ieder dorpje, hoe klein ook, herbergt de typische charme die deze streek zo kenmerkt. Je vindt er de prachtige Italiaanse architectuur die van nature authentiek en stijlvol is. Vele dorpjes bevinden zich in de heuvels van waaruit je een prachtig vergezicht hebt.

Firenze: een tot de verbeelding sprekende stad 

Wie Toscane zegt, zegt Firenze. De hoofdplaats van de regio heeft een schat aan bezienswaardigheden in petto. Vele mensen huren dan ook een van de charmante vakantiehuizen in Toscane om de geboorteplaats van Michelangelo en Leonardo Da Vinci te ontdekken. Je gaat best zelf ter plaatse om je ogen de kost te geven en de pracht van de stad te ontdekken, maar naast de kerken en de piazza’s staat vooral het Uffizi-museum bij de meeste toeristen met stip genoteerd. Je vindt er meesterwerken van onder andere Michelangelo, Botticelli, Titiaan en Caravaggio.     

Charmante stadjes om van te genieten

Siena, Lucca, Pisa en San Gimignano zijn andere bekende steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Je kan er kuieren in de gezellige historische centra of er rustig van een heerlijk glas wijn genieten op een van de tot de verbeelding sprekende pleinen. Vergeet ook niet bij de Toren van Pisa een foto te trekken waarop het lijkt dat je het beroemde monument eigenhandig rechthoudt. Een must voor wie in Pisa is geweest en een blijver in je collectie met vakantiefoto’s.

Dit artikel delen

Suggesties voor u