Vakantiehuis in Griekenland

Geschreven door Logic-Immo.be
2 maart 2021

Wonen in het aards paradijs

Steeds meer Belgen besluiten om hun duur verdiende spaarcenten in vastgoed te investeren. Wat is er zaliger dan een tweede verblijf in het zonnige buitenland? Een vakantiehuis in Griekenland is ideaal om met vakantie te gaan en een heel aantrekkelijk investering. Sinds het begin van de crisis zijn de prijzen van vakantiehuizen in Griekenland immers met tientallen procenten gedaald. Nu is het moment om de stap te wagen.

vakantie huis

Vind het geschikte vakantiehuis

Het vinden en zoeken van een geschikte vakantiehuis in Griekenland is vrij eenvoudig. De meeste huizen zijn in privé-handen en worden dus verkocht of verhuurd via bekende kanalen zoals advertentiebladen en aankondigingen. Op de huurmarkt zijn zowel bemeubelde als onbemeubelde woningen voorhanden.

Vakantiehuis in Griekenland kopen: stappenplan 

Als je beslist om een vakantiehuis in Griekenland te kopen, is het raadzaam om je ter plaatse bij te laten staan door een advocaat die gepokt en gemazeld is in de lokale regelgeving. Hoe ga je tewerk? Stel eerst een lijst op met de vereisten waaraan je woning moet voldoen, de buurt waar je wil gaan wonen en de prijs die je bereid bent te betalen. Verken de buurt en bel gewoon aan bij de huizen die te koop staan, zelfs als dit niet in je plaatje past. Op die manier leer je de markt en de prijzen kennen en kom je te weten wat je voor een bepaalde som mag verwachten. Nog een tip: sommige gebieden hebben een verhoogd risico op aardbevingen. Best dat je dus vooraf informeert of je huis hiertegen verzekerd is, en wat de verzekering precies inhoudt.

Genieten aan de Middellandse Zee

Iedereen die al in Griekenland op vakantie is geweest, krijgt ermee te maken: de drang om er terug te keren en er een tweede verblijf te kopen. Het land aan de Middellandse Zee is synoniem met zon, zee, vriendelijke bewoners en eeuwenoude tradities. Het is de ideale plek om te onthaasten, ver weg van de drukte en de dagelijkse beslommeringen. Als er een aards paradijs bestaat, dan dingt Griekenland alvast mee voor de medailles. Er is niet alleen het vasteland, maar ook de talloze idyllische eilanden waar het heerlijk toeven is. Wist je trouwens dat Griekenland een populaire bestemming is bij leden van koninklijke families? Zo hebben de Nederlandse Prins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima er onlangs een huis gekocht. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u