Vakantiehuizen in Zeeland: genieten van rust natuur

Geschreven door Logic-Immo.be
21 januari 2021

Ideale vakantiebestemming met een waaier aan troeven

Zeeland is een streek die tot de verbeelding spreekt met pittoreske stadjes als Middelburg, Vlissingen, Domburg, Veere en Sluis. Het is een groep eilanden die erg populair zijn, ook bij Belgische toeristen. Vakantiehuizen in Zeeland zijn de ideale vakantiebestemming, zeker omdat Zeeland vlakbij is: een uurtje met de wagen vanuit Antwerpen en anderhalf uur vanuit Brussel. 

vakantie huis in Zélande

Vakantiehuizen in Zeeland om er even tussenuit te zijn

Als je toe bent aan een ontspannende vakantie, dicht bij maar toch in een compleet andere omgeving, dan is een vakantiehuis in Zeeland iets voor jou. Ideaal voor een weekendje weg om eens heerlijk uit te blazen en de dagdagelijkse beslommeringen achter je te laten. Zeeland wordt gekenmerkt door de typische kustdorpjes waar je van de zee kan genieten, op het strand vertoeven en lekker eten en drinken. 

Volop ontspannen op het strand en in de zee

Als je een van de vakantiehuizen in Zeeland boekt, staat er je heel wat fraais te wachten. Brede, authentieke en mooie zandstranden. Maar ook gezellig levendige stadjes en volop mogelijkheden om te sporten. Of een fikse wandeling maken waarbij je alleen nog het ruisen van de branding hoort. In je strandhuis geniet je van een boek in de voorjaarszon, maar je kan ook in een van de beachclubs terecht om te relaxen bij een ondergaande zon. Tijdens de zomer kan je een frisse duik nemen in de zee. Je merkt het: het strand en de zee zijn in Zeeland het hele jaar door goed voor plezier.

Culinaire hoogstandjes

Zeeland staat bekend om zijn talloze restaurantjes, waar vooral visgerechten hun weg naar de klanten vinden. Schol, tong, kabeljauw of poon: keuze te over. De Zeeuwse chefs werken dan ook vooral met lokale producten: oesters, Oosterscheldekreeft en zeekraal worden veel gebruikt. Er zijn heel wat restaurants met een of twee Michelinsterren. Het bekendste etablissement is zonder twijfel Oud Sluis, het restaurant van sterrenchef Sergio Herman: goed voor 3 Michelinsterren en 20/20 in de Gault Millau.

Dit artikel delen

Suggesties voor u