Vastgoed verhuren

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
3 maart 2021

Waarom beroep doen op een vastgoedmakelaar voor verhuurbeheer?

Eigenaars die tijd of zin hebben om zich bezig te houden met het verhuurbeheer van hun woning of appartement, kunnen het verhuurbeheer overlaten aan een vastgoedmakelaar. Ook eigenaars die vaak in het buitenland vertoeven of die de vereiste kennis niet hebben om de verhuur zelf te regelen, doen vaak beroep op een vastgoedmakelaar die het verhuurbeheer van hen overneemt. 

huren

Wil u graag vastgoed verhuren, maar heeft u geen idee hoe of wat? Ontdek de voordelen van verhuurbeheer!

Verhuurbeheer: wat is de rol van de vastgoedmakelaar?

Een vastgoedmakelaar zorgt bovenal voor een goede dienstverlening. Het is dus zijn verantwoordelijkheid om verhuurders een goed voorstel te doen. Een vastgoedmakelaar houdt zich meestal bezig met de zoektocht naar een goede huurder, de opstelling van een plaatsbeschrijving bij uittrede, de waarborg, betalingsachterstellingen,  onderhoud en extra kosten. De vastgoedmakelaar handelt dus als de middenpersoon tussen de huurder en de verhuurder. Persoonlijk contact tussen de huurder en verhuurder is dus niet nodig.

De voordelen van een vastgoedmakelaar bij verhuur van vastgoed

Een vastgoedmakelaar heeft een duidelijke en professionele kijk op onroerend goed die de eigenaar vaak niet heeft. In geval van wanbetaling kan een vastgoedmakelaar bijvoorbeeld snel en doeltreffend reageren. Hij kent de wetten en de nodige procedures als zijn broekzak en weet als geen andere hoe druk uit te oefenen op de huurders.

Een ander groot voordeel is dat een vastgoedmakelaar zich altijd met uw eigendom bezighoudt en meteen kan ingrijpen bij belangrijke problemen.

Wat kost verhuurbeheer bij een vastgoedmakelaar?

De vergoeding van een vastgoedmakelaar bestaat uit een percentage van de maandelijkse huurprijs (plus BTW), normaal gezien zonder supplementaire kosten, zelfs als dient de vastgoedmakelaar meermaals in te grijpen. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u