5 redenen waarom de bungalow het huis van de toekomst is

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
6 januari 2021

Tegenwoordig heb je op de vastgoedmarkt de keuze uit heel wat woningtypes: appartementen & lofts, rijhuizen en landhuizen, chalets en containerwoningen, … maar ook bungalows. Vandaag zetten we dan ook de voor- en nadelen van het kopen van een bungalow op een rij.

Bungalow

Kleiner en betaalbaar wonen zijn twee van de momenteel grote trends, maar beide thema’s vormen ook een zekere problematiek. De bungalow kan een antwoord op beide problemen bieden!

Een bungalow kopen? De voordelen op een rij

Een bungalow, je kent het wel: een woning zoals een ander met dat verschil dat alle kamers zich op het gelijkvloers bevinden. En net die eigenschap biedt heel wat voordelen!

Een verdieping minder = meer toegankelijkheid

Stel je eens voor: nooit meer trappen moeten doen om in je bed te geraken. Vooral voor oudere mensen biedt dit veel voordelen. Maar ook voor zij die houden van gezelligheid en een open gevoel in hun woning, zullen vallen voor de charmes van een bungalow.

In eerste plaats ben je in zowat elke kamer in rechtstreeks contact met de tuin. Zo vervagen de grenzen tussen binnen en buiten en krijg je meteen een meer open gevoel. Door dus slim om te springen met het woningplan, kan je een zeer open woning creëren met zeer veel natuurlijke lichtinval.

Makkelijk uit te breiden & toekomstgericht

Bungalows hebben het grote voordeel dat ze makkelijk uit te breiden zijn. Zo kunnen er extra kamers bijgebouwd worden, maar kan er in theorie ook een extra verdieping op geplaatst worden. Zo kan je, om initieel de kosten wat te drukken, starten met een gelijkvloerse woning om dan bij gezinsuitbreiding of wanneer je financiën het toestaan, uit te breiden naar een woning met twee verdiepingen of extra kamers.

Een bungalow kopen = minder stookkosten

In principe – als de woning dus goed geïsoleerd is – zou een bungalow gelijk moeten staan aan minder stookkosten. Door het open karakter en het feit dat de woning slechts één verdieping telt, stelt de woning lagere eisen op vlak van verwarming maar ook verkoeling. Bovendien maakt men bij bungalows vaak gebruik van grote raamoppervlakken waardoor je dus ook geniet van de natuurlijke warmte van de zon.

Slimmer gebruik van de ruimte

Meubelproducten, (interieur)architecten, vastgoedmakelaars, … ze komen allemaal met nieuwe en vernuftige manieren om steeds beter gebruik te maken van ruimte. Het open karakter van de bungalow maakt het dan ook mogelijk om met slechts enkele kleine aanpassingen heel wat extra – gevoelsmatige – ruimte te creëren. Met schuifwanden kan je bijvoorbeeld één grote ruimte omvormen tot 3 kleine ruimtes.

Privacy en extra genot van de tuin

Aangezien alles zich op het gelijkvloers bevindt, worden bungalows veelal op grotere stukken grond dan ‘normale’ woningen gebouwd. In bijna alle gevallen zijn bungalows ook alleenstaande woningen waardoor je meer privacy hebt. Veelal wordt het huis dan ook volledig omringd door de tuin en dat maakt de tuin dan ook extra toegankelijk. Met bomen en struiken kan je dan nog eens extra privacy creëren en zorg je meteen ook voor een mooiere tuin.

De bungalow zou dus wel eens het huis van de toekomst kunnen zijn. We kunnen er ons hele leven blijven wonen, het is makkelijk uit te breiden en aan te passen aan je persoonlijke (gezins)situatie. Waarom zou je dus nog twijfelen om een bungalow te kopen?

Dit artikel delen

Suggesties voor u