Alveringem: rustig en landelijk wonen op het platteland

Geschreven door Logic-Immo.be
8 februari 2021

Middenin de Westhoek, in de provincie West-Vlaanderen, vinden we de gemeente Alveringem. Met 5000 inwoners is deze gemeente erg dunbevolkt. Wie houdt van de rust van het platteland en de nabijheid van de zee komt in Alveringem écht thuis. 

Nijlen

Rustige ligging in de Westhoek

Alveringem is een landelijke gemeente met een uitgestrekt grondgebied dat de deelgemeenten Alveringem met Hoogstade, Oeren, Sint-Rijkers, Leisele, Stavele, Gijverinkhove, Izenberge en Beveren-aan-de-IJzer omvat. Het dorp ligt dicht bij de Franse grens, ongeveer in het midden tussen Poperinge en Veurne. De N8, die Veurne en Ieper verbindt, doorkruist de gemeente en vormt zo een vlotte verbinding. Natuurlijk moet je niet in deze plattelandsgemeente gaan wonen voor de goede verbindingen, maar je geraakt wel relatief vlot in de eerder genoemde steden, waar je vervolgens de snelweg kan nemen.

Voor wie in Alveringem werkt of wie na zijn pensioen van de rust wil genieten, is deze rurale gemeente de ideale uitvalsbasis. Of je nu houdt van kalme fietstochtjes door de velden of uitwaaien tijdens een lange strandwandeling: Alveringem biedt het in overvloed! Je staat in een wip in De Panne, en vertrekken voor een fiets- of wandeltocht door indrukwekkende landschappen kan gewoon vanaf je voordeur.

Wat te doen in Alveringem?

Hoewel de gemeente weinig inwoners telt en de laatste jaren die aantallen zelfs nog zag dalen, heeft Alveringem toch alles wat je nodig hebt om je te vermaken. Zo zijn er een bibliotheek, sportzalen en -velden, en je kunt een zaal huren om je eigen evenement te organiseren. Sluit je zeker aan bij één van de vele verenigingen: de voetbalclub of toneelvereniging zijn klassiekers, maar er is evengoed een oldtimerclub, autocrossclub en nog veel meer!

Eén van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Alveringem is de laatgotische Sint-Audomaruskerk uit de 16e-17e eeuw. Verder kan je heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden langs de charmante dorpskernen, oude molens, kapelletjes, kerken, kleine musea, brouwerijen, het glasatelier en ga zo maar door. Wie de tijd neemt om stil te staan bij de kleine dingen geniet dubbel zo hard.

Immo in Alveringem

Van moderne nieuwbouwwoningen tot uiterst charmante oude hoeves: je vindt het allemaal in Alveringem. Ook bouwgronden zijn er nog voldoende, zodat je er ook de woning van je dromen kan neerplanten. Een tip voor durvers: de prachtige landelijke omgeving en de aanwezigheid van knappe hoeves maken van Alveringem de ideale locatie voor een rustieke B&B!

Een extra meevaller is dat de prijzen van immo in Alveringem best meevallen. Voor een gemiddelde woning tel je er ongeveer 167.000 euro neer. Dat is ruim 45.000 euro minder dan het Vlaamse gemiddelde! Een villa op een mooi lapje grond tik je al voor gemiddeld 334.000 euro op de kop. Wie graag geniet van het platteland kan dat in Alveringem dus aan een zeer schappelijke prijs.

Dit artikel delen

Suggesties voor u