Anzegem: leuke gemeente met gevarieerd vastgoed

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 februari 2021

Lijkt wonen op het platteland je wel wat? Of je nu een rustige dorpskern of een afgelegen villa verkiest, in Anzegem vind je vast de immo die je zoekt. De rust en de natuur zijn maar enkele van de troeven van deze charmante gemeente. Ontdek wat wonen in Anzegem zo aantrekkelijk maakt. 

open ruimte

Green rice fild with evening sky

Waar ligt Anzegem?

In West-Vlaanderen, tussen Kortrijk en Oudenaarde, ligt de landelijke gemeente Anzegem. Die omvat Anzegem-centrum en vijf deelgemeenten met schitterende namen: Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte. Alles samen wonen er ongeveer 14.000 mensen Anzegem, die trots de naam ‘Anzegemnaren’ dragen.

Wonen in het prachtige heuvelland

De ligging van deze gemeente is uitzonderlijk, je woont er immers in het heuvelland tussen de Leie en de Schelde. Het gebied wordt gekenmerkt door heuvels met uitgestrekte weides en landbouwpercelen, bossen en boomgaarden. Heerlijk dus voor een ontspannende wandeling of fietstocht. Ook langs het water is het heerlijk vertoeven.

Hou jij of een van je gezinsleden meer van de stad? Geen nood, want Kortrijk, Waregem en Ronse liggen op amper een kwartiertje rijden. In het centrum van Gent sta je met de wagen al na 30 minuten, dankzij de snelweg E17 die langs de gemeente loopt. Anzegem is ook met het openbaar vervoer vlot bereikbaar, dankzij het treinstation.

Anzegem voor cultuurliefhebbers

Cultuurliefhebbers komen dan weer aan hun trekken in CC Anzegem met zijn breed cultureel aanbod. De bekendste inwoner van Anzegem was ongetwijfeld de Vlaamse schrijver Stijn Streuvels (1871-1969). Je kan nu nog steeds zijn voormalige woning – Het Lijsternest – gaan bezoeken en ontdekken waar hij de inspiratie voor zijn verhalen vandaagn haalde.

Immo in Anzegem

Op zoek naar een betaalbaar huis? Of net naar een nieuwe villa met een grote tuin? Het aanbod aan immo in Anzegem is erg gevarieerd. In de dorpskern vind je woningen aan zeer aantrekkelijke prijzen: de gemiddelde verkoopprijs is 181.000 euro. Dat is een stuk minder dan het Vlaamse gemiddelde dat op 212.000 euro uitkomt.

Op het platteland rondom Anzegem-centrum werden de laatste jaren heel wat mooie villa’s gebouwd. Deze worden verkocht voor gemiddeld 318.000 euro, een koopje in vergelijking met sommige andere gemeenten. Struin dus zeker eens door het boeiende aanbod vastgoed in Anzegem. Wie weet tik je er wel de charmante hoeve van je dromen op de kop!

Dit artikel delen

Suggesties voor u