Appartement kopen in Bredene?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 februari 2021

Troeven van immo in Bredene

De gemeente Bredene ligt op een boogscheut van de koningin der badsteden, Oostende, maar is op geen enkele manier met deze stad te vergelijken. Bredene, bekend van het naaktstrand en de tientallen kampeermogelijkheden, is kleinschalig en rustig. Ook wat immobiliën betreft heeft Bredene het een en ander te bieden.

Bredene Strand

Welkom in Bredene

Bredene is een kleine kustgemeente omringd door Oostende, Oudenburg en De Haan. De eigenlijke dorpskern ligt niet aan de kust, maar een beetje landinwaarts, in de polders. Dichter bij de zee ligt de toeristische kern, Bredene-Duinen of Bredene-aan-Zee. Ten oosten hiervan liggen wel dertig kampeerterreinen en vakantieparken. Ten slotte is er nog het gehucht Sas-Slijkens, ingesloten tussen de Spuikom en het kanaal Brugge-Oostende. In totaal telt de gemeente bijna 17.000 permanente bewoners.

Je kent Bredene wellicht als de enige Belgische kustgemeente met een naaktstrand, maar de gemeente heeft nog wel meer te bieden. Zo heeft Bredene als enige kustgemeente geen zeedijk, maar een ononderbroken duinenrij, waardoor het strand er rustiger is. Je kunt ook zalig wandelen en fietsen in de streek, of genieten van een terrasje in de dorpskern. Het hoeft niet te verbazen dat zoveel mensen vakantiehuisje hebben in Bredene!

Immo Bredene

Misschien ben jij wel de volgende die investeert in een stukje Bredene? Een appartement, huis of villa in Bredene is best betaalbaar in vergelijking met andere kustgemeenten. Voor een appartement betaal je er gemiddeld 196.865 euro, beduidend minder dan in De Haan (meer dan 220.000 euro) en al helemaal niet te vergelijken met Knokke-Heist (476.828 euro). Ook een woonhuis is erg betaalbaar: je betaalt gemiddeld 214.774 euro. In het aanbod van Logic-Immo vind je sowieso iets van je gading!

Dit artikel delen

Suggesties voor u