Berlare, een woongemeente in Oost-Vlaanderen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Wonen in Berlare, nabij het Donkmeer

Berlare is centraal gelegen in Oost-Vlaanderen, aan de brede bocht in de Zeeschelde. De gemeente bestaat uit drie deelgemeenten: Berlare, Overmere en Uitbergen. De inwoners worden Berlarenaars of puitenkloppers genoemd en zijn met ruim 14.500. De gemeente Berlare staat in heel Vlaanderen bekend om het Donkmeer, de place to be met mooi weer. Ontdek hier wat er nog meer te beleven valt! 

Berlare

Leef je uit

In Berlare kan je je helemaal uitleven dankzij het Donkmeer. Je kan er zelf met een bootje varen of je laten overzetten aan de Eendenkooi. Daarnaast leent het Donkmeer zich perfect voor lange wandelingen of een heerlijk fietstochtje. Langs het Donkmeer vind je tal van restaurants en cafĂ©s. De specialiteit van de streek is paling. Kuier jij graag over de markt? Goed nieuws: van april tot september is er elke zondagnamiddag markt! Om je helemaal te laten gaan is het er recreatiedomein Nieuwdonk.

Jaarlijks organiseert de gemeente eveneens de Waterfeesten. De eerste zondag van augustus sluiten die het toeristische seizoen af aan het Donkmeer. De festiviteiten worden afgesloten met een grandioos Venetiaans vuurwerk. Iets om naar uit te kijken!

Bezienswaardigheden in Berlare

Naast de toeristische trekpleister het Donkmeer heb je in Berlare ook enkele prachtige bezienswaardigheden. Zo vind je in de dorpskern een schandpaal die dateert uit de 17de eeuw. Je kan er eveneens vertoeven in het Madonnamuseum, waar je een verzameling Mariabeelden en voorwerpen over de Mariaviering in Vlaanderen kan bezichtigen. Ook prachtig om te zien is het Kasteel van Berlare met het bijhorende parkdomein.

Wonen in Berlare

Kreeg je het warm van deze mengeling aan natuur en cultuur? Geniet als Berlarenaar van deze festiviteiten en bezienswaardigheden en vestig je in deze prachtgemeente. Je koopt er al een woning voor gemiddeld €185.553. In Laarne betaal je gemiddeld €209.000 en in Lokeren €182.154.

Dit artikel delen

Suggesties voor u