Damme: wonen in de geboortestreek van Tijl Uilenspiegel

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Immo kopen in Damme, een schilderachtig middeleeuws stadje

Damme, de boekenstad van België. Vlak tegen Brugge gelegen, met zijn vele historische gebouwen een toeristische trekpleister! Ideaal voor wie bijvoorbeeld naar Gent moet pendelen, en die graag in een mooie doch niet te drukke stad woont.

Hoeilaart

Damme, geboortestad van Tijl Uilenspiegel

Damme is de geboortestad van Tijl Uilenspiegel, een bekend personage uit de Nederlands-Duitse folklore. Rond het personage van Tijl zijn tal van verhalen geschreven, waarvan de oudste dateren uit 1500. Het bekendste verhaal is ongetwijfeld dat van Belgisch auteur Charles De Coster, waarin het personage geboren werd in Damme. Je vindt er dan ook een van de vele standbeelden van Tijl Uilenspiegel, die in heel Europa te vinden zijn. In de verhalen van Charles De Coster is Tijl Uilenspiegel een vrijheidsstrijder, die tegen de Spaanse overheersing strijdt.

Damme in een notendop

Damme is een stad in West-Vlaanderen, die deelgemeenten inbegrepen zo’n 11.000 inwoners telt. De stad profileert zich als boekenstad, en is dankzij de vele historische gebouwen een echte toeristische trekpleister. Naast Damme-centrum telt Damme nog enkele deelgemeenten: Hoeke, Lapscheure, Moerkerke, Oostkerke, Sijsele en Vivenkapelle. Damme is gelegen ten noorden van Brugge en vlak aan onze Belgische kust. Zowel Gent als Antwerpen zijn relatief vlot bereikbaar, terwijl je toch rustig en vlak aan de kust woont.

Wonen in een schilderachtig, middeleeuws stadje

Een schilderachtig, middeleeuws stadje: zo kunnen we Damme het best omschrijven. De pittoreske polderstad bevat tal van historische gebouwen en bezienswaardigheden, die een middeleeuwse sfeer uitademen. Ook natuurliefhebbers halen hier trouwens hun hartje op: de stad is gelegen in het poldergebied en dus omgeven door groen. De groene polders worden afgewisseld met natte weilanden en natuurlijke kreken. In Sijsele vind je dan weer het domein Ryckevelde, een deels beschermd natuurgebied waar je naar hartenlust kan wandelen en fietsen.

Immo in Damme

Heb je interesse in immo in Damme? De vastgoedprijzen liggen er iets boven het Vlaams gemiddelde. Voor een woning betaal je gemiddeld € 269.000, voor een appartement € 229.000 en voor een villa € 421.00. Voeg jij je binnenkort bij de 11.000 inwoners van de stad?

Dit artikel delen

Suggesties voor u