De 5 grootste bouwprojecten ter wereld

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
12 maart 2021

Grote, rijke landen maken graag indruk, en tonen hun rijkdom maar al te graag. En hoe doe je dat beter dan met een groot, duur, imposant gebouw? Dankzij de snelle technische vooruitgang slagen we erin om steeds hoger, steeds groter en steeds impossanter te bouwen. 

Architecture

Vooral het oosten wil imponeren

Opvallend is dat we in het filmpje vooral bouwprojecten uit het oosten zien. Dubai met zijn Falconcity Of Wonders, Saoedi-ArabiĂ« met zijn Kingdom Tower, Shangai met zijn Shangai Tower en Rusland met zijn Crystal Island: stuk voor stuk zijn het bouwprojecten in het oosten van de wereld, die vooral de rijkdom en de welvaart van die landen moet benadrukken. Het enige Westerse gebouw in de lijst, is het World Trade Center. Amerika is in New York het World Trade Center opnieuw aan het opbouwen, dit zou tegen 2015 helemaal klaar moeten zijn.

Kingdom Tower: het hoogste gebouw ter wereld

Het meest imposante gebouw is ongetwijfeld de Kingdom Tower. Deze toren wordt gebouwd in Saoedi-ArabiĂ«, en moet met zijn voorziene 1.000 meter het hoogste gebouw ter wereld worden. De Kingdom Tower zal zowel appartementen als kantoorgebouwen huisvesten, en zou tegen 2017 klaar moeten zijn.

Shangai Tower

De Shangai Tower zal de derde hoogste toren ter wereld worden, na de Kingdom Tower en de Burj Khalifa, die allebei in Dubai staan. De Shangai Tower zou al in 2014 afgeleverd worden.

Falconcity Of Wonders: replica’s van zeven wereldwonderen

In Dubai bouwt men momenteel volop aan de Falconcity Of Wonders. Dit bouwproject beslaat een oppervlakte van bijna 38.000 vierkante meter. Je zal hier onder andere de replica’s van de zeven wereldwonderen kunnen bewonderen, zoals de Eiffeltoren en de Taj Mahal. Het attractiepark zou tegen 2017 de deuren openen.

Crystal Island: toren  met een tentstructuur

Uiteraard kan ook Rusland niet achterblijven. In Moskou wordt daarom het Crystal Island gebouwd. De toren valt vooral op vanwege de tentstructuur. Als de toren klaar is, zal hij ongeveer 450 meter hoog zijn.

World Trade Center in Amerika

Tot slot bouwt Amerika aan een nieuw World Trade Center. Dit gebouw kreeg de naam One World Trade Center, en het zou in 2015 af moeten zijn. Het wordt dan meteen het hoogste gebouw van heel Amerika.

Dit artikel delen

Suggesties voor u