De files beu? Ga wonen in Kontich

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

20.000 inwoners

Kontich is met zijn 20.000 inwoners geen grote stad, maar wel een waar je graag woont. Perfect gelegen nabij Antwerpen en op een boogscheut van Mechelen en Brussel is dit een echte snelweggemeente, ideaal voor young potentials die veel op de baan zijn en voor wie mobiliteit het hoogste goed is.

Kontich

Geen fan van de file? Dan is Kontich jouw gemeente

Werk je in Antwerpen of Mechelen? Dan is Kontich een no-brainer. Antwerpen ligt letterlijk om de hoek en Mechelen is nog geen 15 minuten rijden. Zeg dus vaarwel aan de files, blijf wat langer in je bed liggen ’s ochtends en vertrek lekker uitgerust én ontspannen naar je werk. Je zult je afvragen waarom je niet eerder naar Kontich bent verhuisd.

Wonen in het groen

Maar Kontich heeft nog meer te bieden. Deelgemeente Waarloos, bijvoorbeeld, is een landelijke stukje waar het rustig wonen en nog fijner fietsen is. Je zou het wellicht niet zeggen, maar er is wel wat groen te vinden in de gemeente. Het Altenapark langs de Antwerpsesteenweg, bijvoorbeeld, is geliefkoosd bij wandelaars, maar ook de oude Spoorwegberm dat zich als een groen lint door de gemeente slingert, is een aaneenschakeling van verschillende vegetatietypes. Daarnaast zijn er ook nog een aantal bossen vrij toegankelijk.

Hoeveel kost een woning in Kontich?

De keerzijde van de medaille is dat Kontich een vrij dure gemeente is om te wonen. Dat heeft uiteraard alles te maken met de centrale ligging. In 2014 telde je gemiddeld 229.677 euro neer voor een woning. Voor een villa betaal je 392.406 euro en een appartement kost 251.007 euro. Stuk voor stuk prijzen die een pak boven het Vlaamse gemiddelde liggen.

De ideale woonplaats …

Conclusie: ben je op zoek naar een woning vlakbij grootsteden Antwerpen en Mechelen en ben je bereid voor die uitstekende ligging te betalen? Dan is Kontich de ideale woonplaats. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u