De gemiddelde vastgoedprijzen in 2012 in kaart gebracht

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
20 januari 2012

Terugblikken op de vastgoedmarkt in 2012

De gemiddelde huizenprijzen in België hebben we in kaart proberen brengen aan de hand van deze infographic. Hiervoor werden cijfers van de FOD Economie gebruikt over vastgoedtransacties in het eerste kwartaal van 2012.

Gemiddelde vastgoedprijzen in belgie in 2012

Kopieer en plak onderstaande code op je website

<img src=”https://www.logic-immo.be/simages/lexicon/gemiddelde-vastgoedprijzen-belgie-2012-infographic.jpg” width=”800″><p><a href=”https://www.logic-immo.be/nl/immo-nieuws/gemiddelde-vastgoedprijzen-in-2012-in-kaart-gebracht-infographic-335.html”>Gemiddelde vastgoedprijzen in België</a></p>

Kassa, kassa!

De belangrijkste conclusies? De Waalse gemeentes Bouillon, Gedinne, Boussu, Cerfontaine en Colfontaine zijn de goedkoopste van het land, met gemiddelde huizenprijzen die allemaal onder de 95.000 euro liggen.

Om een huis in Etterbeek, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe of Elsene te kopen, kan je best nog eens langs de kassa passeren, want hier betaal je gemiddeld meer dan 435.000 euro. Belangrijke steden als Kortrijk, Leuven, Moeskroen, Bergen, Mechelen, La Louvière, Aalst, Brugge, Luik, Charleroi, Gent en Antwerpen zijn dan weer de populairste plekken om een huis te kopen.

En terwijl Knokke in 2011 van het monopolie spelbord werd gehaald en Ieper de plek van de mondaine kustgemeente heeft ingenomen, blijft Knokke-Heist in real life nog steeds de duurste kustgemeente, want je telt er gemiddeld 277.864 euro neer voor een woning.

Station kopen?

Ook de gemiddelde woningprijzen rond de belangrijkste verkeersassen werden in kaart gebracht. Een huis bij Verviers-Centraal kost gemiddeld 155,029 euro, bij Antwerpen-Centraal 219.272 euro, bij Zaventem 252.688 euro en bij Brussel-Centraal 344.653 euro.

Belastingen, betaal…

In België zijn er drie gemeentes die de maximaal toegelaten gemeentebelasting van 9% vragen. Dit zijn Riemst, Heuvelland en Tielt.

Provincies

Als we naar de verschillende Belgische provincies kijken, blijken de Waalse provincies stuk voor stuk goedkoper te zijn dan de Vlaamse, op Waals-Brabant na. Deze provincie is meteen de duurste van het land, je betaalt er gemiddeld 244.906 euro voor een huis.

Dit artikel delen

Suggesties voor u