De Pinte: een oase van rust, vlakbij Gent

Geschreven door Logic-Immo.be
10 februari 2021

Landelijk, op een boogscheut van Gent

De grootste troef van wonen in De Pinte is de ligging: je geniet er van de rust van een kleine, landelijke gemeente, terwijl Gent vlak om de hoek ligt. Ideaal dus voor stille genieters die ook af en toe eens het bruisende stadsleven van dichtbij willen meemaken.

Immo Gent

Idyllisch tussen Schelde en Leie

De Pinte ligt tussen de Schelde en de Leie en telt ruim 10.000 inwoners. De huidige gemeente heeft een oppervlakte van 1800 hectaren. Aan de noordzijde grenst De Pinte aan Sint-Martens-Latem, in het oosten aan Gent, in het zuiden aan Merelbeke en Gavere en in het westen aan Nazareth. Het is die ligging, te midden van alle rust en natuurpracht, maar toch ook vlak bij wereldstad Gent, die van De Pinte zo’n toplocatie maakt om te wonen.

Cultuur en rust

De Pinte biedt haar inwoners in de eerste plaats gemoedelijkheid. Je kunt er mooie wandelingen maken en lange fietstochten ondernemen. De moeite waard zijn ook de Sint-Niklaas van Tolentijdkerk, gewijd aan de patroonheilige van De Pinte, het Kasteel Scheldelvelde en het Kasteel van De Pinte. En natuurlijk ligt Gent, met de belforttoren, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk op een steenworp. Bovendien biedt de Oost-Vlaamse hoofdstad je tal van mogelijkheden om te shoppen, mocht je even uitgekeken zijn op de lokale handelaars van De Pinte.

Bekende Pintenaren

Het mooie aan wonen in De Pinte is dat de bruisende stad vlakbij ligt, maar dat je woonplaats echt een oase van rust is. Het is die rust die bekende Pintenaren als Annemie Nijs, Katrien Devos, Gabriel Rios en Evy Gruyaert ook zo aantrekt in de gemeente.

Wonen in De Pinte is relatief duur. Wil je een bouwgrond kopen, dan tel je daar gemiddeld 2.337 euro voor neer per vierkante meter. De gemiddelde woningprijs bedraagt 361.352 euro. Ben je op zoek naar een woning in De Pinte? Check dan zeker onze website!

Dit artikel delen

Suggesties voor u