De voordelen van wonen in Tielt op een rijtje

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Tielt, een actieve stad

Tielt telt ongeveer 20.000 bewoners die verspreid zijn over deelgemeenten Aarsele, Schuiferskapelle en Kanegem. Deze laatste deelgemeente wordt ook wel eens het bloemendorp genoemd. Het is een stad die internationaal georiënteerd is, maar ook oog heeft voor de lokale burger. De ligging en de mooie bezienswaardigheden maken van Tielt een aanrader voor wie op zoek is naar een nieuwe woonplaats.

Tielt

Bereikbaarheid troef

Tielt bevindt zich vlakbij Brugge, Gent, Roeselare en Kortrijk. Via de E17, A17 en E40 geraak je eenvoudig in Kortrijk of Oostende, maar ook onze hoofdstad is helemaal niet ver weg. Een uitstapje naar de kust ligt zo voor het grijpen! Knijp er dus af en toe even tussenuit en geniet van al het moois dat de regio je te bieden heeft.

Ontdek Tielt Europastad

Sinds 1959 worden in Tielt de Europafeesten georganiseerd. Internationale muziek- en dansgroepen en een Europastoet kleuren die dag de straten. Elk jaar neemt een andere zusterstad de organisatie van het feest voor zijn rekening. In Tielt vind je ook het Europacomité en Europees jongerenparlement dat erop gericht is de Europese contacten te intensifiëren.

Ontdek de vele molens, kenmerkend voor de omgeving

Nood aan wat frisse lucht? Breng dan een bezoek aan de Hallentoren. Deze bezienswaardigheid werd door Unesco als beschermd erfgoed bestempeld. Op de eerste verdieping vind je het koppenmuseum, waar polyesterkoppen van internationale naoorlogse politici te bezichtigen zijn. De Sint-Pieterskerk is het oudste monument van Tielt, dat verschillende keren heropgebouwd werd na verwoestingen. Ook andere kerken en de vele molens zijn zeker een bezoekje waard. Ontdek ze allemaal tijdens de molenlandroute.

Is wonen in Tielt duur?

Een woning in Tielt kopen, bouwen of huren is financieel zeker haalbaar. De gemiddelde verkoopprijs bedroeg in 2013 187 689 euro. In de omliggende steden Deinze en Aalter betaal je een heel stuk meer.

Dit artikel delen

Suggesties voor u