Denderend mooi wonen in Denderleeuw

Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Wonen in Denderleeuw

Denderleeuw is een kleine gemeente in Oost-Vlaanderen. Het is een rustige plaats die ook veel te bieden heeft, en dit niet in het minst om haar gunstige ligging. In Denderleeuw moet je zijn voor de rust en het groen, terwijl je toch niet ver van Aalst en Brussel woont. Laat je verrassen door alle troeven van dit leuke plaatsje. 

Vlaamse Rand van Brussel

Aan de oevers van de rivier de Dender vinden we de gemeente Denderleeuw. Deze omvat ook de deelgemeenten Welle en Idergem. Historisch gezien heeft de gemeente altijd al een goede ligging gehad, onder andere dankzij de scheepvaart op de Dender en vanaf 1854 ook dankzij de vele spoorlijnen die de gemeente doorkruisen.

Pendelen vanuit Denderleeuw

Vandaag de dag is Denderleeuw dan ook een typische ‘pendelgemeente’. Dankzij de goede spoorverbindingen raak je vanuit Denderleeuw vlot op elke bestemming. Het mag dan ook niet verbazen dat het station van Denderleeuw met 11.000 reizigers per dag één van de drukste stations van Oost-Vlaanderen is. Wie in Aalst of Brussel werkt maar toch liever landelijk en in alle rust woont, weet dus waarheen!

Sporten en je amuseren in Denderleeuw

Wonen is Denderleeuw is niet alleen ideaal voor pendelaars, ook voor sportievelingen is het de perfecte gemeente. Je kan niet alleen heerlijke wandelingen of fietstochten maken langs het water, Denderleeuw beschikt ook over een uitgebreide sportinfrastructuur. Zo is er bijvoorbeeld een groot sportpark met twee sportzalen, tennisvelden, een basketterrein, een skatepark, voetbalvelden, petanquebanen en nog veel meer… Daarnaast biedt Denderleeuw ook heel wat leuke activiteiten voor kinderen en senioren. Er is altijd wel iets te doen, zoals een fairtrademarkt of een geocache-zoektocht.

Immo in Denderleeuw

Een woning in Denderleeuw kost gemiddeld 194.091 euro. Dat is heel wat minder dan het gemiddelde in de streek. Denderleeuw is vooral aantrekkelijk omdat het het eerste ‘echte’ dorp is in de buurt van Brussel. In vergelijking met de hoofdstad is het prijsverschil natuurlijk enorm. Vooral aan de rand van Denderleeuw zijn woningen erg betaalbaar. In de stationsbuurt is een woning duurder, door het grote aantal mensen dat hier graag zijn eigen stekje wil om zo vlot te kunnen pendelen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u