Dentergem, op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen

Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Het West-Vlaamse Dentergem

Ben je een geboren en getogen West-Vlaming op zoek naar een stekje in deze provincie? Of wil je gewoon graag in deze provincie wonen, maar toch dicht bij Oost-Vlaanderen? Dan is een woning in Dentergem ideaal. Het biedt je de mogelijkheid om te pendelen naar grootsteden zoals Gent of Kortrijk. Ontdek ook de andere troeven van Dentergem.

Dentergem

De ligging van Dentergem

Een West-Vlaamse gemeente met ongeveer 8.000 inwoners en heel wat groen, dat is Dentergem. De gemeente ligt op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen. Het is gelegen naast Oost-Vlaamse gemeenten Deinze en Zulte. Aan de andere kant grenst Dentergem aan Tielt, Oostrozebeke en Wielsbeke. Na ongeveer 30 kilometer rijden kom je aan in Gent, Kortrijk of Roeselare, op slechts 12 kilometer ben je al in Waregem.

Fauna en flora op z’n best

Het gemeentebestuur hecht veel belang aan de leefkwaliteit van de inwoners. Met een goed doordacht beleid proberen ze een evenwicht te vinden tussen de leefkwaliteit, de kwaliteit van de wegen, het bouwbeleid en het natuurbehoud. De gemeente herbergt twee natuurgebieden. Het provinciedomein De Baliekouter bevat 16 hectare bos waar je al wandelend veel tijd kan doorbrengen. Ga ook eens kijken naar de Sint-Katharinakapel en het historische marktplein van Wakken, een deelgemeente van Dentergem. Daarnaast geniet je ook in de Meikensbossen van heel wat fauna en flora. De verschillende wandel- en fietsroutes laten je kennismaken met de vele plantensoorten.

Wonen in Dentergem

Om het bouw- en woonbeleid te verbeteren, ging Dentergem mee een intergemeentelijk samenwerkingsverband aan: ‘Wonen regio Tielt’. Dit project ondersteunt de verschillende gemeenten bij het uitbouwen van hun woonbeleid. Bovendien kun je bij de woonwinkel van de regio Tielt terecht met al je vragen over wonen, bouwen, huren en verhuren. Ga eens op stap in het centrum van Dentergem en kom alles te weten over wonen in Dentergem. Zowel huidige als toekomstige inwoners zijn er welkom.

Als toekomstige inwoner kom je ook graag te weten hoeveel een woning er gemiddeld kost. In 2013 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Dentergem 190.231 euro. Tijdens het eerste trimester van 2014 stond dit getal op 195.833 euro.

Dit artikel delen

Suggesties voor u