Dit moet je weten over Opwijk!

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
11 februari 2021

7 nuttige weetjes over immo in Opwijk

Ben je op zoek naar een mooi huis of appartement in de groene rand rond Brussel? Opwijk, aan de noordwestrand van Vlaams-Brabant, is een veelbelovende gemeente op een toplocatie in de Vlaamse Ruit. Maar wat weet je over Opwijk? En wat maakt immo in Opwijk zo interessant? Wij sommen alvast 7 verrassende feitjes op!

immo opwijk

Wist je dat al?

  1. De¬†Opwijkenaren¬†wonen niet in Opwijk, maar in ‚ÄėOpp√®k‚Äô, ‚ÄėMauzel‚Äô (Mazenzele) of ‚ÄėDroesaat‚Äô (Droeshout).
  2. In de fusiegemeente wonen 13.975 mensen. De bevolking groeit al ononderbroken sinds de late 19de eeuw.
  3. Het gemiddelde inkomen van de Opwijkenaren bedroeg in 2011 zo’n 19.000 euro per inwoner, zo’n 2.000 euro meer dan het Vlaamse gemiddelde.
  4. De gemeente ligt in de Brabantse Kouters, het licht heuvelachtige gebied ten noorden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De andere plaatsen in deze streek zijn Affligem, Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Vilvoorde, Wemmel en Zemst.
  5. De gemiddelde prijs van een huis bedroeg 231.898 euro in 2014. Voor een appartement betaalde je gemiddeld 205.141 euro.
  6. Stap je in Opwijk op de¬†trein, dan sta je 11 minuten later in Dendermonde en 31 minuten later in Brussel-Centraal. Met de auto mag je ‚Äď tijdens de ochtendspits ‚Äď op een uurtje rekenen om naar Brussel te rijden.
  7. De gemeenteslogan is sinds dit jaar ‚ÄėOpwijk bruist‚Äô. Daarmee wil het gemeentebestuur benadrukken dat Opwijk een ‚Äúbruisende gemeente is met een boeiend verenigingsleven, een rijk sport- en cultuuraanbod, diverse onderwijsinstellingen, een sterke zorgverlening en heel wat sociaal engagement‚ÄĚ.

Immo Opwijk

Zegt Opwijk je wel wat? Ontdek het huidige immo-aanbod in deze gemeente:

  • Huizen te koop in Opwijk
  • Appartement te huur in Opwijk
Dit artikel delen

Suggesties voor u