Dit zijn de duurste plekken om te wonen als single

Geschreven door Logic-Immo.be
11 februari 2021

Huur is erg prijzig voor alleenstaanden

Wie zonder partner door het leven gaat, heeft het niet altijd makkelijk om elke maand de huur op te hoesten. De Londense vastgoedsite Nested voerde in 73 landen een onderzoek naar de huurprijs die singles betalen. 

studentenkamer

Top 50 van de duurste steden

Op je eentje in een wereldstad zoals Tokyo, New York of – welja – Brussel wonen is niet evident. Zonder een wederhelft of kamergenoot die meebetaalt kan het behoorlijk tegenvallen om in een metropool zelfs maar een klein appartement te huren. Nested stelde een top 50 op met de duurste steden in de wereld om als single te wonen. Als basis voor hun ranglijst namen ze de gemiddelde huurprijs per vierkante meter en de minimum bewoonbare oppervlakte die nodig is voor één persoon.

VS en Azië spannen de kroon

Op nummer 1 en 2 van de lijst vinden we de Amerikaanse steden San Francisco en New York met een maandelijkse huurprijs van maar liefst 1.961, respectievelijk 1.879 euro.

In de top 5 vinden we verder nog de Aziatische steden Hong Kong, Dubai en Singapore, met prijzen van 1.320 euro per maand en meer.

Amsterdam duurste Europese stad

Ook in Europa hebben hurende singles het niet altijd onder de markt. Zo prijken onze noorderburen op de zeventiende plaats in de top 50 met Amsterdam als duurste Europese stad voor alleenstaanden. Per maand betalen ze er gemiddeld 895 euro huur.

Als single in Brussel wonen: 543 euro

In ons land valt het allemaal een stuk beter mee. In de ranglijst vinden we Brussel op de 43ste plaats met een gemiddelde huurprijs van 543 euro voor alleenstaanden. Vrijgezellen met een beperkt budget zijn het best af in Jakarta of in Barcelona, waar je volgens de studie van Nested gemiddeld 470 euro per maand aan huur betaalt.

De volledige resultatenlijst van het onderzoek is te vinden op de site van Nested.

Dit artikel delen

Suggesties voor u