Doe inspiratie op: de beste passiefhuizen ter wereld

Geschreven door Logic-Immo.be
15 januari 2021

Architecten gaan op zoek naar het perfecte passiefhuis

Duurzaam bouwen zit in de lift. Steeds meer mensen gaan voor ecologische en energiezuinige passiefhuizen om het milieu een handje te helpen. Ook architecten is de milieuproblematiek niet ontgaan. Ze lijken in hun ontwerpen allemaal op zoek te gaan naar het meest groene passiefhuis. We selecteerden enkele pareltjes voor je…

ecologisch huis

Het Brooks Avenue House: een groen passiefhuis

Het Brooks Avenue House in Californië is letterlijk een “groen” huis: een groot deel van de passiefhuis is namelijk bedekt met planten die gevoed worden met regenwater en gerecycleerd huishoudelijk water. Op het dak wordt zelfs een groentetuin gecultiveerd. De architectuur maakt voorts optimaal gebruik van natuurlijk licht en ventilatie. De energiezuinige woning is bovendien uitgerust met zonnepanelen.

De Hof Country Residence

De prachtige Hof Country Residence passiefwoning is geïnspireerd door het landschap en het klimaat van Ijsland. De energiezuinige woning is rustiek en toch modern, en bovendien voorzien van heel wat energiezuinige snufjesBeton op het dak, bijvoorbeeld, zorgt voor een stabiele temperatuur. Het water wordt dan weer verwarmd door geothermische energie uit de aarde en de elektriciteit wordt hydro-elektrisch – via water – opgewekt.

Villa UH1

Het ontwerp van minimalistische Villa UH1 in Zweden is gebaseerd op een bunker uit Wereldoorlog II. De energiezuinige woning heeft een strak en luxueus uitzicht, maar heeft ook heel wat milieuvriendelijke eigenschappen. Het Zweedse passiefhuis is immers ingebouwd in een heuvelwand en deze structuur zorgt voor natuurlijke isolatie en thermische stabiliteit. Een hittepomp verwarmt en koelt het huis met geothermische energie.

Een passiefhuis in de vorm van een koepel: de Eco Arch

De Eco Arch in het Verenigd Koninkrijk is een energiezuinige woning in de vorm van een koepel. De isolerende koepel is bedekt met kleitegels, grind en aarde, waardoor er gras en bloemen op groeien. De gigantische ramen aan de zuidkant van de energiezuinige woning vangen zonlicht op om de betonnen vloerplaat te verwarmen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u