Droom weg in het Oost-Vlaamse Zwalm

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Wonen in Zwalm, de Vlaamse Ardennen

Wil jij wonen tussen heuvel en vallei, veld en bos, klaterende beekjes en de oude Scheldearm? Dan is Zwalm de gemeente waar jij van droomt. Dit twaalfdorpenparadijs telt ruim 7900 inwoners die zichzelf Zwalmenaars noemen. Je geniet er van een pittoreske omgeving die de Vlaamse Ardennen wordt genoemd. Ontdek hoe deze Oost-Vlaamse gemeente binnenkort misschien jouw thuis wordt!

Zwalm

De ligging van natuurgemeente Zwalm

Het Oost-Vlaamse Zwalm is een fusiegemeente die bestaat uit twaalf deelgemeenten: Beerlegem, Dikkele, Hundelgem, Meilegem, Munkzwalm, Nederzwalm-Hermelgem, Paulatem, Roborst, Rozebeke, Sint-Blasius-Boeke, Sint-Denijs-Boekel en Sint-Maria-Latem. De streek staat gekend als de Vlaamse Ardennen dankzij het heuvelachtige landschap dat doorsneden wordt door de Zwalm, de Munkbosbeek en hun zijbeken. Het enige vlakke terrein vind je aan de Schelde.

Bezienswaardigheden in Zwalm

Zwalm staat bekend om haar boeiende verleden van water- en windmolens, oude hoeves en pittoreske kerkjes en dorpjes. Voornamelijk de elf molens met een rijk verleden verbazen vele bezoekers. Er is zelfs een prachtige wandelroute aangelegd. Na de wandeling kan je genieten van een hapje of een drankje in de veelgeprezen Zwalmse horecazaken. Naast dit wondermooie erfgoed telt Zwalm ook tientallen geklasseerde gebouwen, kerken, dorpsgezichten, kasseistroken, hoeven en natuurgebieden, waaronder een prachtig kasteel gelegen op het domein Ten Bieze.

Wonen in Zwalm

Wil jij met je gezin graag wonen in de Vlaamse Ardennen? Aarzel dan niet om het woningaanbod in Zwalm te checken. Je koopt er een woning voor een gemiddelde koopprijs van €231.259, een schappelijke prijs voor deze regio, want je krijgt er heel wat natuurschoon voor in de plaats. In de buurtgemeenten betaal je ongeveer dezelfde prijs voor een woning. In Oosterzele betaal je gemiddeld €231.718, in Gavere €202.265 en in Zottegem €198.412.

Dit artikel delen

Suggesties voor u