Een appartement kopen aan de Belgische kust: een goed idee?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
7 januari 2021

Is een appartement kopen aan de kust een goede investering?

De Belg houdt van de kust. Bij de minste zonneschijn verhuizen we massaal naar de zee, en tijdens de zomermaanden hangt er vaak een gezellige drukte. Vertoef jij ook zo graag aan onze kust? Dan is het misschien de moeite om te investeren in een appartement. Zo kan je de zomermaanden doorbrengen in vakantiestemming, en tijdens de wintermaanden verhuur je het gewoon. 

belgische kust
apartement aan de Belgische kust

Een appartement kopen aan de kust als vakantiebestemming

Wie in BelgiĂ« op vakantie wil, die trekt naar de Ardennen of naar de Kust. De hotels aan de kust zijn echter niet bepaald goedkoop, en zeker tijdens de zomermaanden zijn ze vaak volgeboekt. Indien je vaak naar de kust trekt, komt een eigen appartement dan ook goed van pas: zo kan je wanneer je maar wil naar daar trekken. Wanneer je er niet bent, kan je je appartement verhuren. Op die manier wordt de aankoop een interessante investering: spaarboekjes brengen vandaag niet veel meer op, en vastgoed is dan een goed alternatief. Vastgoed stijgt over de jaren in waarde, en je huurders betalen als het ware je lening af.

In de afgelopen jaren stegen de vastgoedprijzen aan de kust sneller dan in de rest van het land. Wie investeert in kustvastgoed kan er dus zeker van zijn dat die investering na verloop van tijd een stuk meer waard wordt, en op die manier meer geld opbrengt dan geld op een spaarboekje.

Een appartement kopen aan de kust om er te gaan wonen

Een appartement aan de kust hoeft geen tweede verblijf te zijn, je kan ook gewoon verhuizen! De kust heeft een bepaalde aantrekkingskracht: jong en oud genieten er van een fijne strandwandeling, van een lekker etentje of van de gezellige cafeetjes. Buiten de zomermaanden is het er lekker rustig, en kan je er bovendien allerlei activiteiten ondernemen! De appartementen met zicht op zee zijn veelal erg duur, maar iets meer landinwaarts worden ze al gauw een stuk betaalbaarder.

Heb je interesse in een appartement aan de kust? Bekijk hier ons volledige aanbod aan appartementen te koop aan de kust.

Dit artikel delen

Suggesties voor u