Een appartement kopen als investering: een goede keuze!

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
4 februari 2021

Beleggen in appartementen

Investeren in vastgoed is nog steeds een goede optie als je je spaargeld wilt beleggen. Naast de huizenmarkt is ook het kopen van een appartement een goede investering. Volgens een studie van WTCB zal er bovendien in de toekomst een verschuiving te zien zijn van open bebouwing naar appartementsgebouwen. De prijs van gronden en materialen blijft namelijk stijgen, waardoor mensen vaker een appartement in overweging zullen nemen.

Interieur van een appartement

Compact wonen in een appartement

De aankoop van een appartement brengt een lagere initiĂ«le investering met zich mee dan de aankoop van een huis. Bovendien is een appartement een compacte woning – de ruimte is dus efficiĂ«nt benut. Er gaat dus zeer weinig warmte verloren. Een compacte woning is dus meestal energiezuiniger en kostenefficiĂ«nter.

Waar moet je op letten?

Bij de aankoop van een appartement is de ligging een zeer belangrijke factor. Die zorgt ervoor dat de marktwaarde in de toekomst stijgt, daalt of gelijk blijft. Het stadscentrum of de stadsrand is steeds een goede keuze. Zowel jonge gezinnen als senioren vinden bereikbaarheid belangrijk. Hou hier dus rekening mee!

Bekijk ook goed in welke staat het appartement zich op dit moment bevindt. Zijn er nog veel renovatiekosten aan of gaat het om een nieuwbouw? Wil je kosten vermijden? Kies dan het best voor een nieuwbouwappartement. Vraag bovendien ook eens na hoeveel appartementen bezet zijn in het gebouw. Een leegstaand gebouw is een veeg teken.

Wat doe je met je appartementsgebouw?

Wanneer je investeert in een appartementsgebouw, kun je achteraf kiezen wat ermee gebeurt. Verhuur je alle appartementen? Verkoop je ze liever? Of ga je zelf in een appartement wonen? Het is een belangrijke beslissing waar je het best op voorhand goed over nadenkt. Indien je het appartement wenst te verhuren, is het aan te raden om in de buurt na te gaan wat de gemiddelde huurprijs is. Neem ook op voorhand contact op met de desbetreffende gemeente. Het is namelijk mogelijk dat ze in de toekomst plannen hebben waardoor de waarde van je appartement kan veranderen (als er, bijvoorbeeld, een autostrade wordt aangelegd in de buurt of als er een bushalte voor de deur komt).

Wil je investeren in appartementen, laat je dan goed informeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Dit artikel delen

Suggesties voor u