Een boerderij kopen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
12 februari 2021

Charme en rust op het platteland

Boerderijen doen het nog steeds erg goed op de vastgoedmarkt. Mensen zijn steeds vaker op zoek naar een huis met dat authentieke, landelijke karakter die alleen echte boerderijen nog hebben. De vraag naar boerderijen was dan ook nooit zo groot als vandaag. Maar waarom zou u nu een boerderij kopen en hoeveel kost zo’n boerderij? 

acheter une fermette

Waarom een boerderij kopen?

De boerderijen zijn al enkele jaren een groot succes op de vastgoedmarkt vanwege de charme en de rustgevende uitstraling die ze voor liefhebbers van het platteland in petto hebben. Wat willen kandidaat kopers dan zoal vinden als ze op zoek gaan naar een leuk boerderijtje? De meesten zijn op zoek naar een te renoveren of instapklare boerderij op een groot stuk grond, zodat rust en ontspanning gegarandeerd zijn. Vooral boerderijen die op 50 à 60 are staan zijn erg populair, meestal bij paardenliefhebbers.

In de ogen van deze kopers zijn de oppervlakte van het terrein en de bestaande voorzieningen belangrijker dan de boerderij zelf. Zelfs al is het domein waarop de boerderij staat prachtig, de boerderij zelf bevindt zich meestal in erbarmelijke staat en meestal dient de hele boerderij vernieuwd te worden om aan de normen van dagelijks comfort te kunnen voldoen.

De prijs van een boerderij

Hoeveel het kost om een boerderij te kopen kan sterk schommelen, aangezien er veel diverse soorten boerderijen op de markt zijn. Zo kunt u een boerderij kopen met een prijskaartje van 300.000 euro tot maar liefst 2 miljoen euro. Toch zijn de meeste boerderijen te koop aan een prijs die tussen 300.000 euro en 500.000 euro ligt. U kan daarnaast ook boerderijen vinden voor 150.000 euro tot 180.000 euro, maar daar dient u vaak een restauratiekost van 130.000 à 140.000 bij te rekenen. Laat u dus niet te snel verleiden door boerderijen die te koop staan aan een interessante verkoopprijs en onderschat de kost van herstelwerken niet!

Evenwichtige vraag en aanbod van boerderijen

De boerderijenmarkt gedraagt zich momenteel voortreffelijk: gaat de vraag naar boerderijen omhoog, dan is er steevast ook een stijging van het aanbod merkbaar.

De Waalse gemeente Silly is een voortrekker wat betreft het aanbod van boerderijen en toont veel interesse voor kandidaat kopers die op zoek zijn naar een mooi stuk land om op te wonen of om er hun zakelijke activiteiten te vestigen. Verkopers willen vooral naar de stad trekken en genieten van de nabijheid van winkels, openbaar vervoeren, en alle voordelen die een stad zoal kan bieden. Het gaat dan vooral om ouderen die het onderhoud van hun boerderij niet meer aankunnen of mensen die dichterbij de stad willen wonen omwille van hun kinderen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u