Een chalet in Zwitserland kopen: Is het een goed plan?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
7 januari 2021

Zwitserland, het land van het goede leven

Het is algemeen geweten dat Zwitserland één van de landen met de hoogste levenskwaliteit is. Zwitserland staat immers op de 7e plaats in de rangschikking van landen waar het aangenaam leven is en maakt haar inwoners meer tevreden over hun leven dan de burgers van de andere landen in de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Een chalet in Zwitserland kopen is dus een goed idee om mee te profiteren van de grote levenskwaliteit! 

Chalet in Zwitserland

De Zwitserse chalet, een traditionele bergwoning

Zwitserland staat bekend omwille van enkele prachtige monumenten en historische gebouwen, maar wordt des te meer bewonderd voor de schitterende Zwitserse meren en bergen. Zwitserland trekt in elk seizoen heel wat toeristen aan, niet alleen vanwege haar indrukwekkende landschappen, wandelroutes, skipistes, gastronomie, rust en pittoreske bergdorpjes, maar ook voor haar grote, levendige en bloeiende steden die altijd schoon en veilig zijn.

Wat betreft de Zwitserse woonstijl, wordt de Zwitserse chalet, een traditionele bergwoning, beschouwd als de authentieke manier van leven. De Zwitserse chalet staat symbool voor eenvoud en harmonie met de natuur en is bovendien een architecturale stijl die typisch is voor de Alpen en erg geapprecieerd wordt door toeristen en kandidaat kopers.

Zwitserland, het land van het goede leven

Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling staat Zwitserland op de 7e plaats in de rangschikking van landen waar het aangenaam leven is. Voor deze rangschikking werd rekening gehouden met verschillende thema’s, zoals huisvesting, inkomen, werkgelegenheid, sociale aangelegenheden, onderwijs, milieu, regering, gezondheid, levenstevredenheid, veiligheid en het evenwicht tussen leven en werken.

De OESO onthult dat Zwitserland zeer goede resultaten behaald als het gaat om welzijn en dat Zwitserland zelfs het beste scoort op enkelen van deze thema’s van de welzijnindicator. Het gemiddelde inkomen van de Zwitserse bevolking ligt bijvoorbeeld hoger dan bij de andere landen van de OESO. De experts van de OESO verklaren dan ook dat als geld niet gelukkig maakt, het wel bijdraagt aan een betere levenskwaliteit.  

Levenskwaliteit heeft z’n prijs in Zwitserland

Hoewel het gemiddelde inkomen van de Zwitsers boven het Europese gemiddelde ligt, zijn ook de dagelijkse kosten duurder, net zoals het vastgoed. De vastgoedprijzen liggen enorm hoog, vooral in grote steden zoals Genève of Zurich. Verblijven in Zwitserland kan trouwens extra moeilijkheden met zich meebrengen omdat sommige regio’s een belangrijk woningtekort hebben en de huurprijzen er torenhoog zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval in Genève, waar de huurprijzen onbetaalbaar zijn voor velen, ondanks de mooie inkomens en salarissen. Om iets beters te vinden, kan je het beter buiten de grote steden zoeken en misschien zelfs een Zwitserse chalet in de bergen zoeken! 

Dit artikel delen

Suggesties voor u