Een grot als design huis

Geschreven door Logic-Immo.be
12 maart 2021

Kruip in de huid van onze voorouders

Een grot, dat is pas een echt unieke en spectaculaire plek om te wonen. En het bestaat echt: een design huis dat letterlijk in een grot is verwerkt. Het ziet er niet alleen opzienbarend uit, maar je kan er ook heel mooi geheel van maken. Bij een design huis hoort immers een eigentijds interieur waarbij je een moderne inrichting combineert met de karakteristieke look van de grot. Je huis is voorzien van alle gemakken en wanneer je gasten ontvangt, zijn de bewonderende blikken niet uit de lucht.

Grotte

Lekker fris design huis

Een groot voordeel van wonen in een grot is de frisse temperatuur. Je ziet grotwoningen soms opduiken in het zuiden van Spanje, in de typische ‘pueblo blanco’. Dat zijn dorpen met volledig witte huizen die tijdens de zomer de verzengende hitte buiten houden. Ook daar vind je af en toe een design huis tussen. Als je in de buurt komt, is het dus vast en zeker de moeite om ze van dicht bij te gaan bekijken.

Minder energiekosten

Besparen op energiekosten is een grote troef van wonen in een grot. In je design huis heb je geen haardvuur of airconditioning meer nodig. Tijdens de winter is het er aangenaam warm en tijdens de zomer heerlijk fris. En je bespaart natuurlijk een aanzienlijk bedrag op je energiefactuur. 

Trendy inrichting

De inrichting van dit soort design huis is om duimen en vingers bij af te likken. De wanden van de grot geven je interieur een heel aparte toets mee en je ze perfect combineren met trendy meubels en leuke accessoires. Door een groot deel van de oorspronkelijke setting te behouden, blijft de woning zijn charme behouden. In bepaalde kamers kan je niet anders dan plafonds en binnenmuren plaatsen.

Moderne voorzieningen

Onze voorouders vonden het logisch om hun huizen in een grot uit te houwen. Zo waren ze perfect beschermd tegen de natuurelementen. Veel van die woningen zijn ondertussen onbewoond geraakt en staan te verkommeren. Maar waarom zouden we de nalatenschap niet in ere houden en er design huizen van maken? Je kan ze uitrusten met alle moderne voorzieningen en het indrukwekkende uitzicht krijg je er gratis bovenop. Bovendien zijn ze goedkoper dan gewone huizen. Word jij de volgende holbewoner?   

Dit artikel delen

Suggesties voor u