Een huis of appartement in Voeren?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 februari 2021

Ontdek de charme van de Voerstreek

De kans is groot dat je voor het eerst kennismaakte met de¬†gemeente Voeren¬†op school, waar de leerkracht je vertelde dat deze faciliteitengemeente bij Limburg hoort, maar zit ingeklemd tussen Nederland en Walloni√ę en helemaal niet aan de andere Limburgse gemeenten grenst. Later leerde je de Voerstreek en het aangrenzende Land van Herve misschien beter kennen als een fantastische plek voor uitgebreide natuurwandelingen. Maar wist je dat Voeren ook een¬†aantrekkelijke woongemeente¬†is?

Voeren

Wandelen in de Voerstreek

Volgens ‚ÄėVlaanderen Vakantieland‚Äô ligt d√© mooiste wandelroute in de gemeente Voeren. Deze wandeling van bijna negen kilometer ‚Äėvoert‚Äô je langs de bronnen van de Voerstreek, zoals de Kolebron die de inwoners eeuwenlang van drinkwater voorzag. Daarnaast tref je in de streek nog tientallen anderen mooie wandelroutes aan, zowel door Voeren zelf als door buurgemeenten als het sympathieke Aubel, dat bekendstaat om z‚Äôn kaas, cider, stroop en bier.

Rustig en groen wonen ‚Äď in Vlaanderen!

Wie droomt er niet van een vakantiehuisje in de Ardennen of ergens anders op het rustige en groene platteland? Voeren is de ideale uitvalsbasis om het drielandenpunt, het Land van Herve, Haspengouw, de Hoge Venen, … te verkennen. En je kunt er gewoon Nederlands praten!

Huizenprijzen in Voeren

Naar Vlaamse normen is Voeren een erg betaalbare gemeente. Zoals in veel andere Limburgse gemeenten, liggen de vastgoedprijzen hier aanzienlijk lager dan in de Vlaamse Ruit. Zo bedroeg de gemiddelde prijs van een woonhuis er 185.912 euro in 2014, minder dan in Hasselt maar ongeveer evenveel als in Genk. Vergelijk die prijzen echter met Leuven, Brussel of het Antwerpse, en je beseft algauw dat Limburg een koopje is.

Nochtans is Voeren ook weer niet zó goedkoop. In vergelijking met de gemeenten aan de overkant van de taalgrens, in de provincie Luik, is vastgoed in Voeren aan de dure kant. Een villa, bungalow of landhuis kost er gemiddeld 326.286 euro, toch wel 60.000 euro duurder dan in buurgemeente Dalhem, bijvoorbeeld. Het verschil is het grootst wanneer je kijkt naar de prijzen van bouwgronden. Het gemiddelde in Voeren: 140 euro per vierkante meter, een benadering van het Limburgse gemiddelde, maar heel wat duurder dan Luikse bouwgrond. In datzelfde Dalhem betaal je voor een vierkante meter 76 euro; in Thimister-Clermont zelfs maar 45 euro.

Dit artikel delen

Suggesties voor u