Een luxe appartement kopen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
24 februari 2021

Is dat nog wel zo’n goede investering?

Wie zijn zinnen gezet heeft op een luxe appartement, zal al gauw merken dat je daar tegenwoordig een aardig budget voor nodig hebt. Even rondkijken op de vastgoedmarkt leert ons dat je voor luxepanden en lofts. Maar je krijgt wel waar voor je geld!

Luxe appartementen

Vastgoed is en blijft een goede investering. Een prangende vraag die we onszelf echter wel moeten stellen, is of men binnen enkele jaren nog wel op zoek zal zijn naar van die luxepanden en indrukwekkende lofts? Het antwoord daarop zal immers bepalen of je investering opbrengt of het je met een kater opzadelt.

Waarom je wel een luxe appartement zou moeten kopen

Ieder detail tot in de puntjes afgewerkt, de laatste technologische snufjes, de perfecte locatie, exclusieve materialen, … Slechts enkele redenen om te kiezen voor een luxe appartement. In een luxe appartement baad je elke dag in weelde en we kunnen je dan ook geen ongelijk geven om hierin te investeren. Als we even door ons aanbod van luxe appartementen gaan, zien we dat het leuk vertoeven is in de vele appartementen en dat is dan een understatement.

In België heb je bovendien het voordeel dat luxe vastgoed hier ‘meer betaalbaar’ is dan in het buitenland. Zo betaal je tussen de €42.300 en €46.900 per vierkante meter in Monaco en gemiddeld €50.000 per vierkante meter in Hong Kong.

Verschillende onderzoeken tonen bovendien aan dat de vraag naar luxe vastgoed stijgt sinds 2013. Er ontwikkelde zich de laatste jaren dan ook een markt voor luxe vastgoed waarbij opkomende landen proberen buitenlandse investeerders aan te trekken voro het ontwikkelen van prestigieuze vastgoedprojecten. En het zijn net die landen die interessant zijn om te investeren in (luxe) vastgoed.

Waarom je geen luxe appartement zou moeten kopen

Het prijskaartje. Dat is dé grootste reden om niet te investeren in luxe vastgoed. Ben je echt bereid om zoveel meer te betalen voor een appartement dat vergelijkbaar is met dat van je overbuur enkel en alleen om te genieten van marmer in je keuken en badkamer? Wil je echt tienduizenden euro’s extra betalen voor technologische snufjes die binnen enkele jaren achterhaald zijn?

Hoewel de Belgsiche vastgoedmarkt al jaren stabiel is, blijft de mogelijkheid van een vastgoedzeepbel bestaan. In dat geval zal de waarde van alle luxe vastgoed naar alle waarschijnlijkheid sterk dalen. En daarmee verdwijnt uw investering als sneeuw voor de zon.

Luxe vastgoed blijft dus in de meeste gevallen iets voor ‘the happy few’. Denk dus goed na over een investering in luxe vastgoed.

Dit artikel delen

Suggesties voor u