Een oude hoeve kopen en renoveren: Is het iets voor jou?

Geschreven door Logic-Immo.be
7 januari 2021

Is het iets voor jou?

Ben je op zoek naar een woning om er je eigen gezellige stekje van te maken en lijkt het je wel wat om een oude hoeve te kopen? Begrijpelijk, een hoeve heeft namelijk heel wat charme – op voorwaarde dat ze mooi gerenoveerd is natuurlijk. Weet je niet helemaal zeker of een hoeve kopen en renoveren aan jou besteed is? We vertellen je waar je allemaal rekening mee moet houden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

een oude hoeve bij akkers

Weet waar je aan begint

Een hoeve kopen en renoveren mag dan een idyllisch idee lijken, het is wel belangrijk dat je weet waar je aan begint. Oude boerderijen zijn er niet altijd even goed aan toe. Dat geldt voor het woongedeelte en al helemaal voor de achterliggende stallen. Wil je die graag in je woning integreren? Bereid je dan maar voor op stevige renovatiewerken, én het bijbehorende prijskaartje. Het is dan ook zeker geen slecht idee om voor je daadwerkelijk overgaat tot de aankoop advies in te winnen bij een architect over waar je allemaal op moet letten!

Stel een budget op voor het kopen en renoveren van je hoeve

Ook is het belangrijk dat je op voorhand goed nagaat wat je mogelijkheden op financieel vlak zijn. Een hoeve kopen is één ding, er eentje renoveren is nog iets anders. Bij een renovatie komen namelijk vaak heel wat extra zaken kijken waar je niet op gerekend had en waar je dus ook extra budget voor zult moeten voorzien. Zoek dus goed uit of de ideeën die je in je hoofd hebt financieel haalbaar zijn en voorzie altijd een reserve.

Ontdek welke stijl jouw ding is

Als je op zoekt bent naar een hoeve om die te renoveren, heb je waarschijnlijk al wel wat ideeën in je hoofd over hoe het eindresultaat eruit moet zien. Toch is het fijn om nog wat inspiratie op te doen. Zo kun je je hoeve in een moderne stijl renoveren of het authentieke, landelijke karakter van de hoeve grotendeels behouden. Ook daarbij is het belangrijk dat je nagaat wat de mogelijkheden zijn en of je ideeën wel realiseerbaar zijn bij de hoeve die je van plan bent te kopen.

Ga ervoor!

Hoewel er dus heel wat komt kijken bij het kopen en renoveren van een oude hoeve is het zeker de moeite waard. Als je goed voorbereid bent, zul je na afloop namelijk de eigenaar zijn van een prachtig pand dat volledig naar jouw smaak gerenoveerd werd en waar je nog vele jaren genot van zult hebben. Bovendien wordt een hoeve heel wat meer waard door ze te verbouwen. Ben je na een aantal jaren toe aan iets nieuws? Dan zul je er een heel mooie meerwaarde voor krijgen!

Dit artikel delen

Suggesties voor u