Een tweede verblijf in het buitenland kopen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 januari 2021

Waar doe je de beste koopjes?

Steeds meer Belgen gaan op zoek naar een tweede verblijf in het buitenland. Je kan ze geen ongelijk geven: het vastgoed is er vaak goedkoper en het weer een stuk beter. Er zijn ook enkele nadelen aan verbonden, maar voor velen wegen de voordelen zwaarder door. Waar is vastgoed momenteel het goedkoopst en waar doe je de beste koopjes?

twwede verblijfplaats

Een tweede verblijf in het buitenland kopen

Het tweede verblijf zit nog steeds in de lift. Logisch: door de economische crisis hebben de prijzen voor woningen en appartementen in veel landen in Europa een duikvlucht genomen, en veel Belgen willen daarvan profiteren. Toch is het niet zo evident om een tweede verblijf in het buitenland te kopen. De taal vormt vaak een belangrijke barrière, maar ook de afstand speelt een belangrijke rol: een tweede verblijf ver van huis is ook moeilijker te onderhouden. Bovendien komt er een hoop papierwerk en administratie bij kijken. Maar dit houdt ons duidelijk niet tegen om vastgoed in het buitenland te kopen. Laten we eens kijken welke landen het populairst zijn.

Frankrijk op kop

Voor de Belgen staat Frankrijk nog altijd op kop als het aankomt op het aankopen van vastgoed: ongeveer 55.000 tweede woningen in Frankrijk zijn in handen van Belgen. Reden daarvoor zijn waarschijnlijk de taal en de nabijheid. Met een beetje geluk doe je er een mooi koopje: net als in BelgiĂ« staat de rente er op een laag pitje, waardoor de prijs in bepaalde populaire kuststreken gevoelig gedaald is.

Ook Spanje is populair

Ook Spanje wordt steeds populairder voor het kopen van een tweede verblijf: ongeveer 7 procent van de Belgen die een tweede woning heeft, heeft die in Spanje. Reden daarvoor is onder andere de crisis, die ervoor zorgde dat de vastgoedprijzen tot wel 40 procent daalden. Komende jaren zullen de prijzen er waarschijnlijk opnieuw de hoogte in gaan. Wie dus nog een koopje wil doen, zal snel moeten zijn.

Vastgoed in andere Europese landen

Frankrijk en Spanje zijn populaire bestemmingen voor het kopen van een tweede woning, maar wie de beste koop wil doen; die kijkt misschien best nog wat verder. In andere populaire vakantiebestemmingen zoals Portugal of KroatiĂ« liggen de prijzen voor vastgoed nog een stuk lager, en dat terwijl die landen met het vliegtuig vaak ook erg goed bereikbaar zijn!

Dit artikel delen

Suggesties voor u