Een vakantiehuis in de Ardennen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
28 januari 2021

Zo vind je het ideale vakantiehuisje

Op zoek naar een vakantiehuisje in de Ardennen? Ontdek hier waarop je zeker moet letten en hoe je het snelst de leukste vakantiehuizen vindt.

Huis in de ardennen

Een vakantiehuis in Belgi√ę

Vakanties dicht bij huis winnen aan populariteit. Daar zit de lage kostprijs allicht voor iets tussen. De verplaatsingskosten liggen beduidend lager en, als je het slim aanpakt, betaal je ook een pak minder voor een eigen vakantiehuisje in Belgi√ę dan in het verre buitenland. Bovendien is lokaal toerisme per definitie ecologisch toerisme.

Aandachtspunten wanneer je een vakantiehuis koopt

  • De kostprijs van het vakantiehuis is uiteraard beslissend, maar verlies ook¬†andere kostenposten¬†niet uit het oog. Zo moet je allicht registratierechten betalen. Voor vakantiehuisjes in toeristische gebieden, zoals de Ardennen of de kust, betaal je ook een gemeentebelasting. En misschien moet de woning nog verbouwd worden? Breng de totale kostprijs van je project in kaart v√≥√≥r je een beslissing maakt.
  • Een oud huisje kan erg charmant zijn, maar een¬†recentere woning¬†heeft ook z‚Äôn voordelen. Hoe jonger het vakantiehuis, hoe beter het wellicht is ge√Įsoleerd, en hoe minder stookkosten je dus moet betalen.
  • In¬†welke streek¬†is het vakantiehuis gelegen? Welke troeven biedt de streek qua ontspanning en toerisme, en hoe goed is ze bereikbaar? Het ene vakantiehuis in ‚Äėde Ardennen‚Äô is het andere niet!
  • Tip: Je kunt ook een¬†vakantiehuis huren.

Vakantiehuis zoeken in de Ardennen

Je zoektocht begint uiteraard in kranten en tijdschriften en op immowebsites met¬†gespecialiseerde rubrieken¬†voor vastgoed in de provincies¬†Luxemburg,¬†Namen¬†en¬†Luik¬†‚Äď of in de Franse Ardennen natuurlijk. Je kunt op zoek gaan naar woningen die al zijn ingericht als vakantiewoning, maar als je avontuurlijk √©n perfectionistisch bent aangelegd, is een¬†oude hoeve¬†of een ander huisje opknappen ook zeker een optie.

Is dat toch allemaal wat te veel werk voor jou? Huur dan gewoon een vakantiehuisje! Hier vind je alvast een praktisch overzicht met honderden vakantiehuisjes in de Belgische Ardennen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u