Garage kopen: waarop letten?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
7 januari 2021

Enkele aandachtspunten bij de aankoop van een garage

Je woont in de stad en bent het beu om elke avond hopeloos naar een parkeerplaats te zoeken om na lang zoeken toch nog 1,5 km te moeten wandelen tot aan jouw voordeur? Een garage kopen kan inderdaad enorm handig zijn. Maar waarop moet je letten bij de aankoop van een garagebox?

Garage

Ligging en bereikbaarheid

Koop een garagebox of een autostaanplaats die bij jouw in de buurt ligt. Je doet er ook goed aan om te kiezen voor een veilige, overdekte locatie op een goed bereikbare plek. Zo kan je jouw garage nog altijd vlot doorverkopen of doorverhuren aan bijvoorbeeld oudere mensen of vrouwen.

Gemiddelde prijzen voor garageboxen

Garages zijn felbegeerd, zeker in de stad, waardoor de prijzen hoog kunnen oplopen. De gemiddelde garage kost 19.164 euro in Vlaanderen, 21.351 euro in Brussel en 10.880 euro in WalloniĂ«. De ligging van een garage is dus een bepalende factor voor de prijs, net zoals bij woningen. De duurste garages liggen aan de kust, zo kan je in Duinbergen al eens 100.000 euro neertellen voor een garage.

Wil je een afgesloten garagebox, dan betaal je al gauw 50.000 euro voor een dubbele garagebox op een centraal gelegen plek in grotere steden als Antwerpen, Gent of Brussel.

Let op: banken staan niet altijd te springen om een hypotheek te verstrekken om de aankoop van jouw garage te financieren. Zorg dus dat je bijkomende waarborgen geeft.

Garage kopen, notariskosten

Bij deze aankoopprijs, moet je ook nog eens notariskosten rekenen, want op iedere aankoop van onroerend goed in BelgiĂ« moet je registratierechten betalen. En ook het ereloon van de notaris en de aktekosten mag je niet vergeten! De kosten voor jouw aankoop kan je berekenen via Notaris.be.

Dit artikel delen

Suggesties voor u