Gavere, een gemeente die geschiedenis en natuur combineert

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

De Oost-Vlaamse gemeente Gavere wordt ook wel eens het ‘prinsdom aan de Schelde’ genoemd. In de 16e eeuw werd deze gemeente door Karel V tot prinsdom verheven. De gemeente ligt op ongeveer 15 kilometer van Gent en Oudenaarde. Je vindt hier dus een combinatie van geschiedenis, natuur en een goede locatie.

Gavere

Geniet van de groene omgeving in Gavere

Het groene vierkant op het logo van Gavere verwijst naar de groene (woon)omgeving. Er is namelijk een groot aanbod wandel- en fietsroutes in de gemeente en de buurt. De gemeente met ongeveer 12.600 inwoners ligt namelijk in de regio Vlaamse Ardennen en de groene Scheldevallei. Aan de beide kanten van de Schelde zie je een ander soort landschap. Ook in het park van kasteel Grenier kan je volop genieten van de natuur en de gezonde buitenlucht. Hou je meer van actie? Je kan hier ook terecht voor allerhande sportieve activiteiten.

Het Oost-Vlaamse Gavere

De Gaverlingen wonen in Oost-Vlaanderen tussen Gent en Oudenaarde. Beide steden zijn gemakkelijk bereikbaar via de N60. Ook gemeenten Zottegem, De Pinte en Merelbeke liggen zeer dicht in de buurt. Wanneer je Gavere binnenkomt over de Scheldebrug valt het burchtmonument onmiddellijk op. Dit monument werd gebouwd ter herinnering van de waterburcht die bij de Slag van Gavere, op 23 juli 1453, werd bezet. Het lange marktplein wordt gekenmerkt door twee monumenten: een geklasseerde fontein en een beeld van een Gentse krijger, de ‘Valeir’ genaamd.

Immo in Gavere

Voor de combinatie van natuur en geschiedenis betaalde je in het eerste trimester van 2014 gemiddeld €190.214 voor een woning in Gavere. In het tweede trimester van 2014 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning 207.537 euro. In de buurgemeente Zottegem lag de prijs ongeveer even hoog. In de andere buurgemeenten ligt de prijs echter een heel stuk hoger. Wil je dus genieten van de natuur en toch goed gelegen wonen? Dan is Gavere de ideale woonplaats!

Dit artikel delen

Suggesties voor u