Geel: rustig wonen in hartje Kempen

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

De troeven van wonen in Geel

Wonen in het midden van de Kempen, niet ver van Nederland en omgeven door groen: lijkt jou dat wel wat? Geel is een kleine stad met ruim 38.000 inwoners. Gezelligheid en rust zijn hier troef, en de stad is ook de ideale uitvalsbasis voor wie in de regio Kempen en Limburg werkt. Bovendien zijn er tal van bezienswaardigheden te ontdekken, gaande van musea tot groene parken.

Geel

De lange geschiedenis van Geel

Geel is een stad met een lange geschiedenis. Er wonen al mensen sinds de ijzertijd: tijdens opgravingen in de stad in 2006 zijn heel wat sporen uit dit tijdperk gevonden. De eerste schriftelijke vermelding dateert van de Middeleeuwen, omstreeks 1247, met de vermelding van de legende rond Dimpna van Geel. Het gebied kreeg daarna te maken met tal van oorlogen en opstanden, waarbij de Slag om Geel van 1944 een van de belangrijkste was. De slag leidde uiteindelijk tot de bevrijding van het gehele grondgebied.

Geel is omgeven door groen

Wonen in een stad, maar toch vlakbij de natuur? Dan moet je in Geel zijn! Wie Geel vanuit de lucht bekijkt, ziet meteen dat de stad omgeven is door groen. Naast de vele bossen die het gebied rijk is, liggen zowel het recreatiegebied Kabouterberg als het natuurdomein De Hoge Rielen vlakbij. Kasterlee, dat in 2008 werd verkozen als het mooiste dorp van de provincie Antwerpen, is een van de aangrenzende gemeenten en is dus zeker een bezoekje waard.

Goed gelegen te midden van de Kempen en Limburg

Geel is de ideale uitvalsbasis voor wie werkt in de Kempen of in Limburg. Zowel Herentals als Hasselt liggen op een klein half uur rijden, in Genk sta je op een 40-tal minuten. Ga je al eens graag shoppen in Nederland? Dan liggen zowel Tilburg als Breda op een klein uur rijden.

Vastgoed kopen in Geel

Het is er gezellig en goed wonen! Investeren in vastgoed in Geel is dan ook een goed idee! Een huis kost er gemiddeld € 260.000 euro, voor een appartement betaal je ongeveer € 175.000. De huizen zijn daarmee gemiddeld iets duurder dan de huizen in aangrenzende gemeenten, terwijl de appartementen er gemiddeld iets goedkoper zijn.

Dit artikel delen

Suggesties voor u