Gezellig landelijk wonen in poldergemeente Kortemark

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Wil je gezellig wonen in West-Vlaanderen? Dan is wonen in Kortemark ongetwijfeld je ding! De gezellige West-Vlaamse gemeente, gelegen in de vallei van de Krekebeek, biedt alle voordelen van het platteland en is door haar centrale ligging een perfecte uitvalsbasis naar onder meer Gent, Brussel en Leuven. Ontdek snel of deelgemeentes Kortemark, Werken, Zarren en Handzame iets voor jou zijn!

Vlaamse Rand van Brussel

Gezelligheid troef in Kortemark

Kortemark is een idyllische gemeente die ongeveer 12.000 inwoners telt. De zusterstad van het Duitse DĂĽren is daarmee eerder een kleine gemeente, maar aan gezelligheid en sfeer ontbreekt het de gemeente alvast niet. Hou je van fietsen? Dan zal je veel geniet hebben van de Molenroute; een route die, je raadt het al, de vele molens in de streek aandoet. In Kortemark zijn ze bijzonder trots op hun molens: je vindt er ook het Molenmuseum en kan er genieten van heerlijke molenjenever en molenkoekjes!

Kortemark: de perfecte ligging

Voor al die gezelligheid hoef je helemaal niet aan bereikbaarheid in te boeten… De E403 is vlakbij en ook het treinstation maakt van Kortemark een ideale uitvalsbasis. Er is in de gemeente namelijk een rechtstreekse NMBS-verbinding met zowel Gent, Brussel als Leuven; waardoor je snel overal kunt geraken. En dat allemaal terwijl je midden in de natuur woont! Wist je trouwens dat Kortemark een actief aanplantingsbeleid voert en dat het Ruidenberg-gebied maar liefst 2,80 ha groot is?

Immo in Kortemark

Je merkt het al: wonen in Kortemark biedt heel wat voordelen. Jammer genoeg is het vastgoedaanbod eerder schaars, hoewel de gemiddelde huizenprijs (€ 197.000) pal op het Belgische gemiddelde uitvalt. De prijzen liggen zijn dus erg gunstig, zeker als je de poldergezelligheid die je erbij krijgt mee in acht neemt.

Dit artikel delen

Suggesties voor u