Gezellig wonen in poldergemeente Hamme

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
16 februari 2021

Hamme, een oase van groen en water

Een oase van groen en water, zo kunnen we Hamme waarschijnlijk het best omschrijven. De gemeente is gelegen in Oost-Vlaanderen, aan de monding van de Durme en de Schelde. De rivieren hebben het landschap getekend: een uniek natuurgebied en merkwaardige flora maken Hamme een groene, rustige gemeente waar het aangenaam vertoeven is. 

Belgie

De naam van de gemeente is afkomstig van ‚ÄúHam‚ÄĚ, ofwel een droogblijvend stuk land in een streek die regelmatig overstroomt. Het dorp ontstond reeds in de 7de eeuw als een Frankische nederzetting. Hamme zoals we dat vandaag kennen ontstond in 1977, toen Moerzeke en Hamme werden samengevoegd tot √©√©n gemeente.

Wonen in Hamme: bezienswaardigheden

Hamme is vooral een oase van rust, groen en water. Een van de voornaamste bezienswaardigheden is dan ook De Bunt, een uniek natuurgebied met een opmerkelijke flora, die gegroeid is uit de veelvuldige overstromingen van de Durme. Er zijn ook kilometerslange dijken aangelegd langs de rivieren, die een aangename fiets- en wandelroutes vormen. Zuivere lucht en ongerepte natuur kenmerken de streek.

Daarnaast is het een gemeente van kunst, cultuur, sport en folklore. Jaarlijks vinden er de Wuitensfeesten en de Wuitensmarsen plaats, en Hamme bevat tal van historische gebouwen, een archeologisch museum en de ‚Äėwulpse‚Äô Mirabrug.

De ligging van Hamme: centraal en toch rustig

Hamme ligt in Oost-Vlaanderen, net op de grens met de provincie Antwerpen. Het is een gemeente die daarmee erg centraal gelegen is, tussen Gent, Antwerpen en Brussel. De E17 is er vlakbij, en ook met de trein geraak je vanuit Hamme gemakkelijk in de grootsteden. 

Immo in Hamme

Met zijn gunstige ligging en zijn groene, unieke omgeving is¬†wonen in Hamme¬†geen slecht idee! Ben je op zoek naar¬†immo in Hamme? De gemiddelde verkoopsprijs voor een woning ligt er op ‚ā¨ 179.861, wat lager is dan het gemiddelde van de woningprijzen in Vlaanderen. De gemeente telt ongeveer 24.000 inwoners, ben jij er daar binnenkort ook √©√©n van?

Dit artikel delen

Suggesties voor u