Goedkoop wonen? In Avelgem kan het nog!

Geschreven door Logic-Immo.be
16 februari 2021

Zoek je een vaste stek in West-Vlaanderen, in de buurt van de mooie steden Kortrijk en Ronse maar toch volop in het groen? Dan kun je eigenlijk niet beter wonen dan in Avelgem. Avelgem is een gemeente waar de vastgoedprijzen een pak onder het Vlaamse gemiddelde uitkomen. Gemiddeld tel je 156.000 euro neer voor een woning. Bovendien blijven de prijzen dalen.                                                                                                                                                               

Platteland

Immo Avelgem in cijfers

De gemiddelde verkoopprijs bedroeg in 2013 156.386 euro, ten opzichte van 212.000 euro in Vlaanderen. Voor een appartement betaalde je 171.232 euro, voor een villa 274.641 euro. Avelgem is dus duidelijk een goedkope gemeente in vergelijking met de rest van het land. Wie met een beperkt budget de vastgoedmarkt opgaat, vindt dus in Avelgem wellicht tóch een mooie woning!

Wat heeft Avelgem te bieden?

Avelgem beschikt niet over de toeters en bellen die je in de gemiddelde stad terugvindt. Wie in Avelgem komt wonen, doet dat met één doel voor ogen: rust vinden. Avelgem heeft ruim 9.500 inwoners en telt nog vier andere kleinere deelgemeenten die net als Avelgem-centrum langs de Schelde liggen. Hier is het dorpscentrum niet veel meer dan een pleintje en wat doodlopende straten. Het rijk is aan de wandelaars en de fietsers. Volg de mooie routes langs de Schelde en waan je in Frankrijk. Je staat er vast van versteld hoeveel ruimte er nog is in Vlaanderen!

Leven en werken in Avelgem

Wonen en leven in Avelgem doe je tegen een gemoedelijk tempo. Bedrijven als Bekaert en Mortier zijn in de buurt gevestigd en stellen heel wat inwoners te werk. De glorieperiode van de jaren ’60, toen de werkloosheid historisch laag was, komt echter niet meer terug.

Ga je binnenkort bouwen, verbouwen of wonen in Avelgem? Check dan zeker alle premies waar je in Avelgem recht op hebt!

Dit artikel delen

Suggesties voor u