Grimbergen: wonen in de nabijheid van Brussel

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Immo in Grimbergen

Wil je graag in de nabijheid van Brussel gaan wonen, maar toch nog het landelijke karakter van een gemeente bewaren? Dan vormt Grimbergen een echte aanrader. De abdijgemeente draagt met reden de bijnaam “Parel van Brabant”.

Grimbergen

Geografische ligging

Wie via de A12 richting Brussel het Atomium ziet opduiken, is net de afrit Grimbergen gepasseerd. De gemeente in Vlaams-Brabant grenst via de Romeinse steenweg aan de Heizelvlakte en via de beroemde Verbrande Brug aan Vilvoorde. Met wat verbeelding kan je Grimbergen als een suburb van Brussel beschouwen.

Bezienswaardigheden

Het beroemdste gebouw is ongetwijfeld de Sint-Servaasbasiliek of Abdijkerk van Grimbergen. Deze kerk, die naast parochiekerk tevens abdijkerk van het Norbertijnerklooster is, staat bekend als één van de mooiste voorbeelden van barokarchitectuur en barokdecoratie in België. Meermaals in de as gelegd, werd ze evenveel keren herbouwd. Het inspireerde de monniken om hun Grimbergen-bier te vernoemen naar de Fenix, de vogel uit de Griekse mythologie die uit zijn eigen as herrees.  

Andere mooie bezienswaardigheden zijn onder meer het kasteeldomein Prinsenhof, de Liermolen, de Tommenmolen, het Lintkasteel en de hoeve Groeneveld.

Natuurliefhebbers kunnen terecht in de verschillende natuurgebieden die zich in en rond de gemeente bevinden, zoals het Prinsenbos, de Maalbeekvallei, het Kattemeuterbos, het Nekkerbos en het Domein van Borcht.

Wonen in Grimbergen: groot prijsverschil tussen huizen en appartementen

Grimbergen ligt pal in de groene rand rond Brussel, en dat uit zich uiteraard in de prijzen van de woonhuizen. De gemiddelde prijs voor een woonhuis bedraagt er 263.962 euro, wat een pak hoger ligt dan het Vlaamse gemiddelde. Toch is Grimbergen niet alleen voor de meer gegoede mensen weggelegd. De prijs van de appartementen ligt dan weer onder het Vlaamse gemiddelde. Voor de som van 206.104 euro heb je al een mooi appartement in de dichte nabijheid van Brussel.

Hebben we je interesse kunnen wekken? Ontdek dan alle mogelijkheden van wonen rond Grimbergen!

Dit artikel delen

Suggesties voor u