Heerlijk rustig wonen in Zedelgem

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
16 februari 2021

Zedelgem is een West-Vlaamse gemeente met ongeveer 22.000 inwoners. Het is er heerlijk rustig wonen, en toch ben je niet ver verwijderd van de kust en de prachtige stad Brugge. Benieuwd naar nog meer redenen waarom wonen in Zedelgem zo aangenaam is? 

Platteland

Goede verbinding vanuit Zedelgem

De gemeente Zedelgem bestaat uit het dorpscentrum en de deelgemeenten Aartrijke, Veldegem en Loppem. Een van de grootste troeven van deze gemeente is haar ligging: midden tussen Torhout en Brugge. Wie werkt in Ă©Ă©n van deze twee steden hoeft dus niet lang te pendelen. Ook de grote kuststad Oostende ligt vlakbij en bovendien zorgt de snelweg E40, die door Zedelgem loopt, voor een goede verbinding met de rest van het land.

Wonen in Zedelgem: leuke activiteiten

Je zou het op het eerste gezicht niet verwachten, maar in deze stille gemeente vind je een heleboel interessante bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld het imposante Kasteel van Loppem, een neoclassicistisch meesterwerk en hĂ©t historische pronkstuk van Zedelgem. Ook andere kastelen zoals Kasteel ter Mote, Kasteel Hoogveld en Kasteel ter Loo zijn zeker de moeite waard!

De hoogtepunten van Zedelgem bezichtigen, kan je doen langs een van de vele fiets- en wandelroutes die de gemeente rijk is. Daarnaast is er ook een uitgebreid netwerk aan mountainbikeroutes, ruiterpaden en autoroutes. Een dagje naar zee of een bezoek aan het historische Brugge zijn natuurlijk ook leuke opties. Aan recreatiemogelijkheden dus geen gebrek!

Immo in Zedelgem

Heb je interesse in immo in Zedelgem? Een goed idee, want deze gemeente is zonder twijfel een leuke plek om te wonen! De gemiddelde prijs voor een woning in Zedelgem bedraagt 228.367 euro. Dat is wat meer dan het Vlaamse gemiddelde, maar je krijgt er ook heel wat voor terug. Zo zijn er in Zedelgem een heleboel schitterende villa’s met een grote tuin te koop.

Ook de ligging vlak bij de kust, maar toch midden in het groen en ver weg van alle drukte is goud waard. Lange wandelingen tussen de velden, enkele koeien die rustig liggen te herkauwen, het gefluit van vogels als enig geluid, … Als jij ook zo houdt van de landelijke rust, dan is immo in Zedelgem precies wat je zoekt!

Dit artikel delen

Suggesties voor u