Het leven is mooi in groene gemeente Essen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Essen, groene grensgemeente

De gemeente Essen is bij uitstek wat je het “Hoge Noorden” van België zou kunnen noemen. Het grondgebied van Essen wordt aan drie kanten ingesloten door de grens met Nederland. Met zijn uitgestrekte weiden en velden is Essen een bloeiende landbouwgemeente. Maar ook de industrie vindt er vruchtbare grond op het bedrijventerrein dat, heel toepasselijk, Rijkmaker heet.

Essen

Op de agenda

Vergis je niet: Essen is geen ingeslapen, vergeten dorpje! De 18.000 inwoners maken het gezellig in de dorpskernen Essen, Wildert, Hemelrijk-Heikant, Essen-Hoek en Horendonk. In het centrum is er altijd wat te doen: je kan er naar hartenlust winkelen, een hapje eten of iets gaan drinken. Of pik een toneelvoorstelling of concert mee, want ook de cultuuragenda van Essen is goed gevuld.

In de buurt

Zin om een frisse neus te halen? In de directe omgeving van Essen vind je prachtige natuurgebieden zoals de Kalmthoutse Heide, de Maatjes en de Wouwse plantage. Ongerepte natuur met heel wat gelegenheden om te ontspannen, bijvoorbeeld met een goed glas op een terrasje.

Voor een leuke daguitstap spring je op de trein in één van de twee stations die Essen. Vanuit Essen ben je binnen de kortste keren in een bruisende centrumstad: Roosendaal in het noorden of Antwerpen in het zuiden. Ideaal voor een shoppingtripje.

Wonen in Essen: een slimme zet!

Heb je je zinnen gezet op een woning in de Noorderkempen? Dan vind je in Essen de meeste waar voor je geld. Hier kost een woning je gemiddeld €208.000: dat is ruim €30.000 minder dan de woningprijzen in de omliggende gemeenten Kalmthout, Wuustwezel en Brecht. Of je nu de voorkeur geeft aan een stekje in het centrum dichtbij alle actie, of aan een rustieke thuis op het platteland: in Essen vind je zeker je ding.

Dit artikel delen

Suggesties voor u