Hooglede: wonen in het centrum van West-Vlaanderen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Vastgoed en ontspanning in deze levendige gemeente

Hooglede is een fijne maar toch vrij kalme gemeente die gelegen is in het centrum van de provincie West-Vlaanderen. Er zijn heel wat bezienswaardigheden en mogelijkheden tot ontspanning en ook de stad Roeselare is nooit veraf voor een middagje shoppen. Ontdek hier wat Hooglede je nog te bieden heeft… 

Hooglede

Gemeente met een praktische ligging

Naast het centrum telt Hooglede Ă©Ă©n deelgemeente: Gits. Er wonen alles samen een tienduizendtal mensen in deze gemeente die nog een vrij landelijke uitstraling heeft. Omdat Hooglede grenst aan Roeselare en ook vlakbij Torhout ligt, ben je snel in de stad om te winkelen of te werken. Vanuit zowat elk West-Vlaams dorp is de kust nooit veraf, en dat is voor Hooglede niet anders: een dagje naar de zee behoort dus zeker tot de mogelijkheden!

Wat te doen in Hooglede?

Aan ontspanningsmogelijkheden geen gebrek in deze levendige en moderne gemeente. Er is een bibliotheek, een sporthal en vele sportclubs en je kan je aansluiten bij tal van cultuurverenigingen. Liefhebbers van cafĂ©sporten komen hier zeker aan hun trekken; in Hooglede wordt jaarlijks de Beker van BelgiĂ« Biljart gehouden.

De rijke geschiedenis van Hooglede ontdekken

Omdat Hooglede-centrum op een heuvelrug ligt, heb je er een mooi uitzicht over de omgeving. Om die reden was Hooglede tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog een strategische locatie, en speelde de gemeente een belangrijke rol. Nu nog steeds kan je er het Duits militair kerkhof en het oorlogsmuseum bezoeken. Andere bezienswaardigheden zijn de Sint-Amanduskerk en het gemeentehuis in neoclassicistische stijl dat uitgeroepen werd tot beschermd monument. Ook een tocht te voet, te paard of met de fiets over de vele trage wegen is heerlijk op een vrije dag.

Immo in Hooglede

Immo in Hooglede is erg interessant. De gemeente ligt centraal in West-Vlaanderen, en bovendien vallen de vastgoedprijzen best mee. Voor een gemiddelde woning tel je er 181.000 euro neer. Dit is vergelijkbaar met de prijzen in de buurgemeenten, maar vooral een stuk lager dan het Vlaams gemiddelde van 212.000 euro. In Hooglede bedraagt de gemiddelde verkoopprijs van een appartement 242.000 euro, van een villa 325.000 euro. Een goede investering én een leuke plek om te wonen dus!

Dit artikel delen

Suggesties voor u