Huis kopen in Spanje

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 januari 2021

Naar aanleiding van de economische crisis in Spanje wordt de vastgoedmarkt er overspoeld met sterk afgeprijsde huizen en appartementen. Als je altijd al hebt gedroomd van een vakantiehuis in Spanje of een tweede verblijf, dan is het nu het moment om je slag te slaan. Vastgoed is sowieso een interessante investering op lange termijn. En kortingen tot zelfs 50% zijn gewoonlijk eerder uitzondering dan regel. Een huis kopen in Spanje biedt je het beste van twee werelden: regelmatig zelf naar hartenlust van de zon genieten en je woning verhuren als je er niet bent.

Huis in Spaanje

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een huis of appartement in Spanje kopen begint bij een degelijke voorbereiding. Het is niet altijd vanzelfsprekend omdat er in andere landen andere regels gelden, zowel juridisch als op het gebied van belastingen. De vastgoedmarkt zo goed mogelijk leren kennen en jezelf vooraf terdege informeren, is de boodschap. En je doet er ook goed aan om de hulp van een specialist in te roepen die je met raad en daad bijstaat.  

Zelf ter plekke gaan 

Het internet is een interessante bron om een eerste beeld te krijgen van het aanbod op de markt en interessante opportuniteiten te ontdekken. Maar het is niet het aangewezen kanaal om je huis in Spanje te kopen. Zorg er altijd voor dat je de woning of het appartement altijd vooraf fysiek hebt bezocht. Zo stel je zelf vast of het pand volledig is afgewerkt en alles (onder andere de nutsvoorzieningen) volledig in orde is. In Spanje zijn er de laatste tijd heel wat aannemers failliet gegaan waardoor huizen onafgewerkt achterblijven. En in zo’n huis wil je natuurlijk niet investeren.   

Aangename temperaturen in de zomer en de winter

Er zijn natuurlijk tientallen plekken in Spanje waar je volop van de zon, de omgeving en het lekkere eten kan genieten. Maar echt interessant wordt het als je richting zuiden (de streek van Malaga en Marbella) trekt. Daar kan je tijdens de winter onder een aangename zon en temperaturen tot 20 graden een zalige tijd doorbrengen, terwijl het kwik in BelgiĂ« richting vriespunt gaat. Wanneer je vlakbij de kust verblijft, is de temperatuur in de zomer ook best aangenaam. De zee biedt altijd verfrissing, ook al is het altijd een goed idee om een huis met zwembad in Spanje te kopen

Dit artikel delen

Suggesties voor u