Huis kopen in Willebroek?

Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Dit moet je weten over immo Willebroek

In de Antwerpse gemeente Willebroek is het aangenaam wonen. Dat zullen de bijna 26.000 inwoners met plezier bevestigen. Als je nu verhuisplannen hebt, loont het dus zeker om immo Willebroek te overwegen. Ontdek hier waarom!

Willebroek

Willebroek

De gemeente Willebroek ligt in het zuidwesten van de provincie Antwerpen, aan de Rupel en het Zeekanaal Brussel-Schelde. De gemeente zoals we ze nu kennen, ontstond in 1977 door de fusie van Willebroek met Blaasveld, Heindonk en Tisselt. Willebroek ligt aan de A12, ongeveer halfweg tussen Antwerpen en Brussel, en aan de N16 tussen Mechelen en het Waasland. De Willebroekenaars wonen dus in het hart van de Vlaamse Ruit. Wist je trouwens dat de wereldberoemde dj’s Dimitri Vegas en Like Mike in dit dorp opgroeiden?

Top in watersport

Willebroek is verschillende bezienswaardigheden rijk, zoals de charmante jachthaven van Klein-Willebroek, het fort van Breendonk en de natuurgebieden Hazewinkel en Het Broek. Het recreatiedomein Hazewinkel omvat trouwens een wedstrijdbaan voor roei- en kajaksport, een van de enige twee in België (de andere is de Watersportbaan in Gent). Hazewinkel is jaarlijks gastheer van het Britse nationale roeiteam en de Britse Amateur Rowing Association voor hun laatste selectieproeven. In 1980 en 1985 werden de wereldkampioenschappen roeien hier gehouden, in 1996 en 2006 de WK’s roeien onder de 23 en in 1997 het junior-WK roeien.

Immo Willebroek: vastgoedaanbod en huizenprijzen

De ideale woongemeente telt verschillende soorten wijken: een dichtbebouwd centrum, rustige woonwijken en landelijke buitenwijken, zodat iedereen iets van zijn gading vindt. Willebroek is in dat opzicht een prima woongemeente. In het centrum vind je evengoed mooi opgeknapte rijwoningen als indrukwekkende nieuwbouwprojecten. Op het platteland vind je dan weer leuke boerderijtjes en stijlvolle villa’s.

Willebroek is zeker niet de goedkoopste gemeente, maar biedt – gezien de uitstekende ligging – wel honderd procent waar voor je geld. Volgens Het Nieuwsblad zijn de huurprijzen in Willebroek aan de hoge kant: gemiddeld 767 euro voor een appartement en 1042 euro voor een woning. Een koopwoning kost gemiddeld zo’n 208.000 euro, terwijl je voor een appartement gemiddeld 220.000 euro betaalt, wat dan weer heel schappelijk is.

Dit artikel delen

Suggesties voor u