Huis verkopen? Deze 5 dingen moet je zeker aanpakken!

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
11 januari 2021

Pak de woning die je wil verkopen grondig aan en krijg er een mooi bedrag voor

Je hebt best een mooi huis en wil het graag verkopen. Toch bieden kopers niet het bedrag dat je in gedachten had. Misschien zijn er dan wel enkele factoren in het spel die je woning devalueren. We identificeren voor jou deze factoren, zodat je ze efficiënt kan aanpakken. De waarde van je woning kan alleen maar stijgen!

huis verkopen

Problemen met de buurt

Het is mogelijk dat er wat wrijving is tussen jou en je buren. Laat dit in elk geval niet duidelijk merken aan potentiële kopers. Een burenruzie of discussies over de exacte scheidingslijn tussen de twee tuinen kunnen immers gewoon doorgaan, ook als er nieuwe mensen in je huis wonen, en dat wil je vermijden. Lawaai en slecht onderhouden huizen in de buurt kunnen ervoor zorgen dat je je woning moeilijk kan verkopen, maar helaas valt daar niet veel aan te doen.

Een mooie tuin als meerwaarde

Ook al heb je geen groene vingers, zorg er toch voor dat je tuin er goed uitziet. Een goed onderhouden tuin is immers een grote meerwaarde voor een huis. Verwijder rotte hekken en overvloedige tuindecoratie. Plant in de lente en de zomer zeker wat leuke bloemen, zo ziet je tuin er meteen aantrekkelijker uit. Ook de buitenkant van je huis is belangrijk. Bladdert de verf een beetje af? Herschilder je muur dan in een neutrale kleur.

Een ordelijk huis kan je sneller verkopen

Met enkele kosteloze ingrepen verbeter je het interieur van je woning. Als je je huis wil verkopen, moet het steeds perfect proper zijn. Verwijder alle persoonlijke spulletjes, je potentiële kopers hoeven deze niet te zien. Ook aan familiefoto’s hebben ze geen boodschap. Dit maakt het immers moeilijker om je huis als dat van hen te zien.

Pak kleine gebreken in huis zelf aan

Kleine gebreken kunnen je woning flink devalueren. Kopers worden afgeschrikt door de kosten en het bijkomende werk, waardoor hun bod veel lager zal zijn. Het loont dus om kleine gebreken zoals lekkende kranen of gebroken tegels zelf te laten repareren om zo je huis voor een hoger bedrag te kunnen verkopen.

Het belang van keuken en badkamer bij verkoop

De keuken en de badkamer zijn erg belangrijke ruimtes in het huis. Eventuele gebreken worden extra streng beoordeeld. Een kleine renovatie van deze kamers in een neutrale stijl kan ervoor zorgen dat je je huis veel vlotter kan verkopen. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u